Technieuws

RTX 3080 AORUS Master krijgt een tweede versie

Van de week heeft Gigabyte heel stil een nieuwe versie van de RTX 3080 AORUS Master online gezet. De naam is ook heel indrukwekkend: de Rev. 2.0. Op het eerste gezicht verschilt het maar op 1 ding, namelijk de stroomtoevoer. De RTX 3080 AORUS Master Rev. 2.0 heeft namelijk 1 extra 8-pin.

RTX 3080 AORUS Master
RTX 3080 AORUS Master Rev. 2.0

Het standaard tdp staat op 320 W, dus het lijkt nogal onnodig. De twee 8-pins en PCI-E slot leveren namelijk 375 W. Opvallend genoeg wordt voor de nieuwe uitvoering ook een voeding van 850 W aangeraden, waar de eerste versie 750 W wel genoeg vond.

Hardware Info voegt trouwens nog een leuke theorie toe aan deze verandering:

Tom’s Hardware speculeert dat de verandering dan ook niet vanwege stroomproblemen wordt gemaakt, maar uit praktische overwegingen. De overstap naar drie peg-connectors zou ervoor zorgen dat de Aorus Master een identiek pcb heeft aan topmodel Aorus Xtreme, een kaart die sowieso al erg veel op de Master lijkt maar nog wat hoger geklokt is. Door beide modellen hetzelfde bord te laten gebruiken kan Gigabyte mogelijk wat geld besparen: Aorus Xtreme-kaarten die nét niet hoog genoeg klokken kunnen eventueel verkocht worden als Aorus Master.

Hardware Info

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.