Technieuws

Gigabyte lanceert de RTX 4070 Ti videokaart

Gigabyte maakte vandaag bekend dat ze met verschillende versies van de GeForce RTX 4070 videokaarten komen, ieder met hun eigen eigenschappen. Twee van deze kaarten vallen onder het AORUS submerk terwijl de overige kaarten uitgebracht worden onder het eigen Gigabyte label.

AORUS series: MASTER en ELITE 12G

De AORUS kaarten zijn onderdeel van de Gaming lijn van Gigabyte. De kaarten hebben over het algemeen meer RGB verlichting en zien er wat gelikter uit dan de gewone kaarten. Dat is bij deze kaarten niet anders. De ventilatoren op de kaarten zijn voorzien van een nieuwe versie van hun triple-ring lights die ze de “RGB Halo” noemen. Hierdoor wordt de buitenkant van de ventilator verlicht en dit geeft een heel mooi effect. Daarnaast is de Master voorzien van een LCD scherm waar teksten, plaatjes en gifjes op weergegeven kunnen worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om zaken als temperaturen en kloksnelheden te zien op het display. Verder is op de kaart een koeler met het nieuwe bionic shark fan ontwerp geschroefd wat moet zorgen voor meer airflow terwijl de koeler stiller is dan normale ventilatoren.

GIGABYTE series: Gaming OC, Aero OC, Eagle OC en Eagle

Naast de AORUS kaarten zijn er ook vier kaarten die onder de eigen naam op de markt gezet worden. De Gaming OC is, net zoals de AORUS kaarten, voorzien van de RGB Halo verlichting op de ventilatoren. De Aero kaart heeft weer een uniek uiterlijk dankzij zijn wit/zilveren koeler waarbij het logo op de zijkant een regenboog effect kan weergeven. De Eagle kaarten hebben dan weer verschillende vormen en symbolen op de koeler zitten. Het logo is hier voorzien van RGB verlichting

Al deze kaarten zijn voorzien van het WINDFORCE koeling systeem waarbij drie ventilatoren geplaatst zijn. De middelse ventilator draait in tegengestelde richting zodat de warme lucht snel afgevoerd wordt. Tevens hebben de kaarten een dubbele BIOS waarbij gekozen kan worden tussen een stille werking of de maximale performance. Ook wordt bij alle kaarten een bracket geleverd wat ervoor moet zorgen dat kaarten niet doorbuigen.

De kaarten zijn allemaal voorzien van 4 jaar garantie, als de kaart ten minste geregistreerd wordt bij Gigabyte. Dit moet binnen 30 dagen van aankoop gebeuren. Prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.