Technieuws

ASUS breidt het videokaart portfolio uit met de RTX 4070 Ti kaarten

ASUS heeft aangekondigd dat ze hun lineup van videokaarten uitbreiden met maar liefst vier nieuwe kaarten. Deze kaarten zijn allemaal gebaseerd op de GeForce RTX 4070 GPU van NVIDIA. Twee van de kaarten komen uit als Strix kaarten, de andere twee komen van het TUF kamp.

De Strix kaarten (standaard en OC model) zijn voorzien van een Republic of Gamers uiterlijk wat te zien is aan het logo, de naam op de kaart en de RGB die behoorlijk aanwezig is. De kaart is iets kleiner dan de grotere broers: 3.15 slots dik en 33,6 centimeter lang. Door dit koelblok moeten de temperaturen in bedwang gehouden worden. De nieuwe Axial ventilatoren zouden 31% meer airflow en 56,3% static pressure hebben dan de Strix RTX 3080 waarbij het geluidsniveau hetzelfde blijft. Ook het verbruik zou lager liggen. Voorop de kaart zijn nog 2 fan headers geplaatst zodat de aangesloten ventilatoren zich aanpassen aan de videokaart en niet aan het systeem. De ring van RGB die hier te vinden is is aan te sturen via de ASUS Aura software.

De andere 2 kaarten zijn onderdeel van het TUF label. Dit zijn wederom een standaard en een OC kaart. De heatsink van deze kaart is wat dikker met 3.25 slots maar hij is ook wat kleiner: “slechts” 30,5 centimeter lang. Het blok is voorzien van dezelfde ventilatoren als de Strix kaarten. Door het rooster op de achterkant kan de warmte nog makkelijker afgevoerd worden. Het koelblok is net zo stevig als die van de grotere broers, wat kwaliteit uitstraalt. Ook deze kaart is voorzien van RGB, al gaat het hier alleen om het TUF logo.

Specificaties

  • NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Ti
  • 12 GB GDDR6X 
  • CUDA® cores: 7680
  • PCIe® Interface 4.0
  • 2 x Native HDMI® 2.1a
  • 3 x Native DisplayPort™ 1.4a

De kaarten zijn per 5 Januari te koop bij verschillende winkels. Prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.