Reviews

Review Steelseries Apex Pro Mini Wireless

product-image

Steelseries Apex Pro Mini Wireless

8.5

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless is een geweldig draadloos toetsenbord dat veel aanpassingsmogelijkheden biedt. Het is solide, voelt prettig aan en heeft een lange batterijduur. De draadloze verbinding is stabiel en heeft minimale vertraging. Toch heeft het een steile learningcurve om te gebruiken, goed nadenken voordat je deze koopt.

Pluspunten
 • Uiterst minimale lag
 • Slick design
 • Bluetooth 5.1 EN 2,4 gHz
 • Lange batterijduur
Minpunten
 • Mini-aspect is misschien niet lekker voor de grotere handen
 • Veel functies achter FN-toets

Intro

Steelseries ramt al jaren mee op de markt van de mechanische ramplanken. Toetsenborden moeten steeds kleiner en kleiner worden in een wereld waar het uiterlijk net zo veel meetelt als de prestaties. Bij deze dan ook een lekker klein toetsenbord van Steelseries. Maar waarom? Nou, er zijn verschillende redenen waarom iemand een mini-toetsenbord verkiest boven een TKL-toetsenbord:

 1. Draagbaarheid: Mini-toetsenborden zijn nog compacter dan TKL-toetsenborden, waardoor ze draagbaarder zijn en gemakkelijker mee te nemen zijn.
 2. Ergonomie: minitoetsenborden zijn ontworpen om ergonomischer te zijn, omdat ze kleiner zijn en dichter bij de gebruiker kunnen worden geplaatst, waardoor het bereik van de muis kleiner wordt.
 3. Esthetiek: Mini-toetsenborden hebben een meer minimalistisch ontwerp en nemen minder ruimte in beslag op een bureau, wat voor sommige mensen visueel aantrekkelijker kan zijn.
 4. Aanpassing: Mini-toetsenborden hebben meestal minder toetsen dan TKL-toetsenborden, waardoor ze voor sommige gebruikers beter aanpasbaar zijn.
 5. Lagere kosten: Mini-toetsenborden zijn over het algemeen goedkoper dan TKL-toetsenborden, waardoor ze een meer betaalbare optie kunnen zijn.

In deze review zullen we het ontwerp, de bouwkwaliteit en de functies van de Steelseries Apex Pro Mini Wireless nader bekijken om te zien of het zijn marketing als een van de beste draadloze toetsenborden op de markt waarmaakt.

Specs

Algemeen 
Belangrijke switchesOmniPoint instelbare mechanische switches
Rating van de switchesGegarandeerd 100 miljoen keer indrukken
Ingebouwd geheugen5 aangepaste profielen
Processor32 bit ARM
Instelbare activeringspunten0,2 – 3,8 mm
Verbinding bedraadAfneembaar USB Type-C
Verbinding draadloosBedraad/2,4 GHz/Bluetooth
Acculevensduur30 uur (draadloos)/40 uur (Bluetooth met standaardverlichting)
  
Design 
Breedte293 mm/11,53 inch
Diepte103 mm/4,02 inch
Hoogte40,3 mm/1,59 inch
Gewicht543 g / 1,2 lbs
Hoogte-instellingRubberen voetjes op drie niveaus
VerlichtingRGB-verlichting per toets
  
Compatibiliteit 
BesturingssysteemWindows, Xbox, PlayStation en Mac OS X*. USB-poort vereist. *Niet alle softwarefuncties worden ondersteund op Mac OS
SoftwareSteelSeries Engine voor Windows (8,1 of nieuwer) en Mac OSX* (10,13 of nieuwer) *Niet alle softwarefuncties worden ondersteund op Mac OS
  
Inhoud 
Apex Pro Mini Wireless-gaming-toetsenbordUSB-C naar USB-A kabel
Keycap-pullerHandleiding
USB-C draadloze dongleUitbreidingsadapter voor draadloos

Build

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless heeft een solide bouwkwaliteit, hij voelt stevig aan en is goed gebouwd. Het toetsenbord heeft een slank en modern ontwerp dat op elk bureau goed zal staan. De toetsen voelen prettig aan en zijn relatief goed gespreid, waardoor typen en gamen een comfortabelere ervaring wordt dan die van andere merken, bijvoorbeeld die van Sharkoon. Het toetsenbord heeft ook een afneembare kabel, wat bijdraagt aan de draagbaarheid en het gemakkelijker op te bergen maakt. De materialen die zijn gebruikt bij de constructie van het toetsenbord voelen premium en van hoge kwaliteit aan, wat het een premium gevoel geeft. Het toetsenbord heeft ook een duurzaam aluminium frame dat bijdraagt aan de stevigheid.

Wireless

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless biedt draadloze connectiviteit via een 2,4 GHz draadloze dongle en via Bluetooth 5.1. De draadloze verbinding is stabiel en het toetsenbord heeft minimale lag, waardoor het geschikt is voor gaming en andere zware taken. Het toetsenbord heeft ook een lange batterijduur, die tot 10 dagen kan duren met het OLED-scherm uit en tot 48 uur met het OLED-scherm aan. Het beschikt ook over een USB-C-poort voor opladen en bekabelde verbinding. De draadloze connectiviteit van het toetsenbord is stabiel, snel en betrouwbaar, waardoor het een geweldige optie is voor iedereen die de flexibiliteit van een draadloos toetsenbord wil zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless heeft wel Bluetooth 5.1 ondersteuning, waardoor je verbinding maakt met meerdere apparaten zoals laptops, smartphones en tablets. Deze functie kan erg handig zijn voor mensen die vaak schakelen tussen apparaten of die hun toetsenbord met meerdere apparaten willen gebruiken.

Om verbinding te maken met een apparaat via Bluetooth, kan je de SteelSeries Engine-software gebruiken om het toetsenbord te koppelen met het gewenste apparaat. Eenmaal verbonden, kan je met één druk op de knop schakelen tussen apparaten. Het toetsenbord kan tot vier apparaten opslaan en er gemakkelijk tussen schakelen.

Het is belangrijk op te merken dat Bluetooth-connectiviteit mogelijk iets langzamer is dan de 2,4 GHz draadloze dongle, en mogelijk ook een iets hogere latentie heeft, wat merkbaar kan zijn tijdens het gamen. Het verschil is echter minimaal en de meeste mensen zullen het niet merken.

Over het algemeen is de Bluetooth 5.1-connectiviteit op de Steelseries Apex Pro Mini Wireless een handige functie die het handiger kan maken om het toetsenbord met meerdere apparaten te gebruiken, maar je moet er rekening mee houden dat de 2,4 GHz draadloze dongle-verbinding een groot prestatievoordeel kan hebben .

Mini

De “Mini” in de naam “Steelseries Apex Pro Mini Wireless” betekent dat het geen numeriek toetsenbord heeft, dus een compact toetsenbord is, bovendien is het een miniversie van de Apex Pro. Dit maakt hem ideaal voor mensen met beperkte bureauruimte of die liever een meer minimalistische opstelling hebben. Het compacte formaat van het toetsenbord maakt het ook draagbaarder, wat geweldig is voor mensen die vaak reizen of die hun toetsenbord vaak moeten verplaatsen.

De miniversie van de Apex Pro biedt ook meer bewegingsruimte voor de muis, wat gunstig kan zijn voor gamers die meer ruimte nodig hebben om hun muis te bewegen. Bovendien maakt het compacte formaat het ook een optie voor mensen die de voorkeur geven aan een meer ergonomische typepositie, omdat het dichter bij de gebruiker kan worden geplaatst, waardoor het bereik van de muis kleiner wordt. Over het algemeen maakt het mini-aspect van de Steelseries Apex Pro Mini Wireless het een geweldige optie voor mensen die waarde hechten aan draagbaarheid en minimalisme.

Het compacte formaat van het toetsenbord kan het echter minder comfortabel maken voor mensen met grotere handen of voor mensen die de voorkeur geven aan een ruimer toetsenbord. Het mini-toetsenbord kan ook even wennen zijn, omdat de toetsen dichter bij elkaar liggen en voor sommige gebruikers krapper kunnen aanvoelen.

Een ander nadeel van het mini-aspect is dat het minder aanpasbaar kan zijn dan toetsenborden van volledige grootte, omdat het mini-toetsenbord minder ruimte heeft voor extra toetsen of macrotoetsen, wat een beperking kan zijn voor gamers of ervaren gebruikers.

In het kort is het “mini”-aspect van de Steelseries Apex Pro Mini Wireless misschien niet voor iedereen geschikt, het is belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en voorkeuren voordat je deze in je winkelwagentje doet.

Keys

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless is voorzien van mechanische toetsen die tactiel aanvoelen en zijn ontworpen voor gamen en zwaar typen. De toetsen hebben een mooie veerkracht en bieden goede feedback, waardoor ze responsief en gemakkelijk in te drukken zijn. De toetsen hebben ook aanpasbare bedieningspunten, wat betekent dat je de afstand kunt aanpassen waarop de toets een toetsaanslag registreert. Dit zorgt voor een meer persoonlijke typervaring. Deze functie is vooral handig voor gamers die sneller toetsen willen kunnen bedienen.

Het toetsenbord heeft ook RGB-verlichting per toets, die kan worden aangepast via de SteelSeries Engine-software. Hiermee kan je jouw eigen unieke lichteffecten creëren of kiezen uit een groot aantal vooraf ingestelde opties.

Bovendien zijn de toetsen van het toetsenbord duurzaam en geschikt voor 100 miljoen toetsaanslagen, zodat ze lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik.

Over het algemeen zijn de toetsen op de Steelseries Apex Pro Mini Wireless goed ontworpen en bieden ze een bevredigende typervaring, met aanpasbare opties die een persoonlijke ervaring mogelijk maken.

FN-toets

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless heeft een FN-toets (functietoets) waarmee je toegang hebt tot extra functionaliteit naast de standaard letters, cijfers en symbolen die op de toetsen zijn gedrukt. Dit kan handig zijn voor verschillende taken, zoals het aanpassen van het volume, het regelen van het afspelen van media of het openen van systeeminstellingen.

De FN-toets bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het toetsenbord binnen het Steelseries-logo en kan in combinatie met andere toetsen worden gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende functies. Als je bijvoorbeeld op de FN-toets en de 1-toets drukt, wordt de F1-toets geactiveerd, terwijl je op de FN-toets en de W-toets drukt om de pijl-omhoog-toets te activeren. De exacte functionaliteit van de FN-sleutel kan worden aangepast via de SteelSeries Engine-software.

Het is ook zo dat sommige toetsen op de Apex Pro Mini Wireless dubbele functionaliteit hebben. De mediatoetsen zijn bijvoorbeeld beschikbaar wanneer je op de FN-toets drukt, dit zorgt voor een compacter ontwerp en minder rommel op het toetsenbord.

Een van de belangrijkste nadelen van de FN-toets op de Steelseries Apex Pro Mini Wireless is dat het enige tijd kan duren om eraan te wennen en misschien niet voor iedereen intuïtief is. De extra functionaliteit die de FN-toets biedt, kan moeilijk te onthouden zijn, vooral voor mensen die niet gewend zijn aan het gebruik van functietoetsen. Dit kan het gebruik van het toetsenbord op korte termijn minder efficiënt maken, totdat je vertrouwd raakt met de verschillende functies.

Een ander nadeel is dat het gebruik van de FN-toets een extra stap kan toevoegen aan de toegang tot bepaalde functies, zoals het aanpassen van het volume of het regelen van het afspelen van media, wat minder handig kan zijn dan speciale toetsen voor die functies.

Aangezien het toetsenbord een miniversie is, heeft het bovendien geen ruimte voor extra toetsen of macrotoetsen, waardoor het veel minder aanpasbaar is dan toetsenborden van volledige grootte.

De FN-toets op de Steelseries Apex Pro Mini Wireless is weliswaar een handige functie waarmee je toegang hebt tot de volledige full toetsenbordfuncties, maar het kan even duren om eraan te wennen en is misschien niet zo handig als het hebben van aparte toetsen voor bepaalde functies.

Conclusie

De Steelseries Apex Pro Mini Wireless is een geweldig draadloos toetsenbord dat veel aanpassingsmogelijkheden biedt. De bouwkwaliteit is solide en de toetsen voelen prettig aan en het toetsenbord heeft een lange batterijduur. De draadloze verbinding is stabiel en het toetsenbord heeft minimale vertraging. De software is eenvoudig te gebruiken en biedt veel aanpassingsmogelijkheden. Toch heeft het een steile learningcurve om te gebruiken en is het mini aspect niet voor iedereen weggelegd. Goed nadenken voordat je deze koopt.

Over het algemeen is de Steelseries Apex Pro Mini Wireless een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een draadloos toetsenbord van hoge kwaliteit met veel aanpassingsmogelijkheden.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.