Gamenieuws

Steam heeft meer actieve gebruikers als andere platformen

Hoewel 2020 niet een jaar was om over naar huis te schrijven, was dat voor Steam wel anders. Valve heeft cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat Steam een gigantische groei heeft doorgemaakt tijdens de coronacrisis. Hun verklaring: “Meer mensen blijven thuis en spelen dan games om de tijd te doden en zichzelf te vermaken.”

In 2020 haalde Steam maandelijks 120 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn er meer dan PlayStation (102 miljoen) en Xbox (90 miljoen). Net voor de coronacrisis waren er dagelijks 62,6 miljoen actieve gebruikers en elke maand waren 2,6 miljoen mensen die voor het eerst iets via Steam kochten. In totaal werd er in 2020 31,3 miljard uur gespeeld via Steam en er werden 21,4% meer games gekocht dan in 2019.

Ook 2021 is al goed begonnen voor Steam. Op 2 januari werd een nieuw record gevestigd voor meeste aantal gelijktijdige gebruikers toen meer dan 25 miljoen users Steam tegelijk gebruikten.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.