Technieuws

Microsoft wil meer geld verdienen met Windows via abonnementen en advertenties

glass panels exterior of the microsoft building
Photo by Salvatore De Lellis on Pexels.com

Microsoft wil het Windows-bedrijfsmodel veranderen, dat ontdekte ZDNet in het sollicitatienetwerk van een open source-ontwikkelaar. De pagina vermeldt hardware die verbinding maakt met de cloud, evenals goedkope systemen die geld verdienen via advertenties en abonnementen. Deze bouwstenen moeten “een nieuwe richting bepalen voor de Windows-ervaring en het bedrijfsmodel.”

Het toekomstige hoofd softwareontwikkeling wordt bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een webgebaseerde Shell die direct is geïntegreerd met Windows 365. Deze relatief zwakke – en dus goedkopere – computers zouden niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten zijn.

Naast de Windows 365-app bevatten de abonnementen ook Windows 365 Boot, waarmee de pc rechtstreeks naar de clouddesktop kan worden opgestart. Ook wel Windows 365 Switch genoemd, moet het mogelijk maken om eenvoudig te schakelen tussen offline en online modus met bijbehorende synchronisatie.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.