Technieuws

Apple doet AirPods Max-koptelefoon uit de doeken

Apple heeft net zijn allereerste Apple koptelefoon aangekondigd; de AirPods Max.

De AirPods Max is een over-ear koptelefoon met grote oorschelpen. De AirPods Max beschikt onder andere over ruisonderdrukking, waarmee omgevingsgeluid wordt onderdrukt. Ook heeft de headset een transparantiemodus om toch geluid te horen van je omgeving.

Met een draaiknopje is het volume en het afspelen te bedienen, zijn telefoongesprekken te beantwoorden en is de spraakassistent Siri te activeren. 

De koptelefoon is vanaf 15 december te koop in de kleuren spacegrijs, zilver, lichtblauw, groen en roze. De AirPods Max kost in Nederland 629 euro.

Ruimtelijk geluid

De nieuwe koptelefoon heeft meerdere functies die de AirPods-oordopjes ook hebben, waaronder het snel wisselen tussen Apple-apparaten. De accuduur is volgens Apple ongeveer 20 uur. 

De headset werkt met Spatial Audio, waarmee het geluid van alle kanten lijkt te komen, zoals bij surroundgeluid. Het geluid reageert dan ook op hoe je je hoofd beweegt, dankzij sensoren in de koptelefoon.

Het frame van de hoofdband is gemaakt van roestvrijstaal met een ‘ademende kap van gebreide stof’. De oorschelpen worden aan de hoofdband bevestigd met een volgens Apple ‘revolutionair mechanisme’. Hierdoor zouden ze beter zijn aan te passen aan het hoofd van elke gebruiker. De oorkussens zijn gemaakt van geheugenschuim dat voor een goede afdichting moet zorgen.

Apple verkocht al langer koptelefoons onder zijn Beats-merk, maar de AirPods Max is de eerste koptelefoon in de eigen AirPods-lijn. Die productlijn bestaat verder uit de normale AirPods (179 euro) en de AirPods Pro (279 euro).

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.