Reviews

Review Sharkoon Light² 180

product-image

Sharkoon Light² 180

9.5

De belangrijkste eigenschappen van de Sharkoon Light2 180 zijn de geweldige prestaties en het comfort. Als je RGB-verlichting combineert met een verscheidenheid aan aanpassingsopties voor de muis en de mooie prijsverhouding, heb je een product dat oerdegelijk is en zelfs de meest veeleisende gamers zonder problemen zou pleasen.

Pluspunten
  • Goede PixArt sensor
  • Prima Omron knoppen
  • Kiezen tussen honeycomb of volle palmgrip
  • Lichtgewicht
Minpunten
  • Software is compleet maar een beetje lomp

Inleiding

Sharkoon is lekker bezig om allerlei hoogwaardige randapparatuur aan te bieden voor een schappelijke prijs. Sharkoon staat immers bekend als ‘budgetmerk’ maar is flink aan de weg aan het timmeren om dit imago uit te breiden naar ‘kwalitatief goede maar betaalbare gaming gear’. Je kent misschien dan ook de iconische Drakonia muizen, logge muizen met een heerlijke handligging. En nu? Nu de Light² 180 met een ultralicht gewicht.

Specs

Algemeen 
Max. DPI/CPI:12.000
Min. DPI/CPI:400
Sensor:PixArt PMW3360
Onboard geheugen voor game-profielen:
Capaciteit van het onboard geheugen:64 kB
Verlichting:RGB
Max. Polling Rate:1.000 Hz
Lift-Off Distance:2-3 mm
Frames per seconde:12.000
Inches per seconde:250
Max. acceleratie:50 g
Honingraatstructuur:
Aanpasbaar ontwerp:
Muisvoeten:3, 100 % PTFE
Kleurvarianten:Black, White
Gewicht zonder kabel:63 g
Afmetingen (L x B x H):120 x 63,5 x 39 mm
Ondersteunde besturingssystemen:Windows
  
Knop Eigenschappen 
Aantal knoppen:6
Programmeerbare knoppen:6
Duurzame Omron switches in linker- en rechtermuisknop:
Levensduur van de knoppen:Min. 20 miljoen aanslagen
  
DPI Eigenschappen 
DPI stappen:400, 800, 1.200, 2.400, 3.200, 6.400, 12.000
DPI schakelaar:
DPI indicator:LED
  
Software Eigenschappen 
Gaming software:
Aantal profielen:5
Volledig aanpasbare DPI-niveaus:
  
Kabel en Aansluiting 
Aansluiting:USB
Vergulde connectoren:
Gevlochten kabel:
Kabellengte:180 cm
  
Inhoud verpakking 
Light² 180Extra set met Mouse Feet
Verwisselbaar bovendeelHandleiding

Design

De Sharkoon Light² 180 gamingmuis komt in een lekkere kleine doos. De belangrijkste kenmerken staan op de zijkant van de doos en de doos is duidelijk in een paar talen. De buitenkant is bedrukt met alle informatie die je nodig hebt. In de doos vind je de muis, een gebruikershandleiding, een tweede palmgrip en een extra paar mouse-skates. Alles is stevig verpakt, wat aangeeft dat de muis van een hoger kaliber dan wat Sharkoon vroeger uitbracht.

De muis heeft een honingraatontwerp dat je wel vaker ziet de laatste tijd, omdat dit het gewicht vermindert en de handpalm laat ademen. Dit houdt flink wat zweet tegen. Wil je dit juist niet, dan kun de je andere palmgrip erop zetten.

Kijkend naar de kabel, komt deze in een mesh stoffen uitvoering. De kabel ziet er mooier uit en dit biedt betere bescherming dan normale rubberen kabels.

De zes aanpasbare knoppen op de muis zijn meer dan voldoende voor de meeste spelers. Er kunnen vijf verschillende modi worden geprogrammeerd, wat ook belangrijk is. Als de software niet wordt gebruikt, kan je de handmatige switch gebruiken voor de DPI die van onderaf zichtbaar is. Hiermee kun je een standaard snelheid instellen waarop de muis altijd terugschakelt als er geen software in de buurt is, erg handig voor onderweg.

Sensor en lichtgewicht

In de muis zit een PixArt PMW 3360-sensor en zeer duurzame Omron-schakelaars. PixArt-sensoren zijn redelijk de norm geworden bij muizen uit hogere gaming-series. De sensor is geschikt voor 400 tot 12000 DPI. Deze hoge waarden kunnen voor sommige spellen nuttig zijn, maar de meeste mensen doen hier echt niks mee.

De muis is met 63 gram extreem licht van gewicht. Het werkt probleemloos op verschillende ondergronden, maar voor een optimale efficiëntie zal je toch een goede muismat moeten gebruiken. De grote SGP30 XXL-pad van Sharkoon kan je bijvoorbeeld helpen de beste resultaten te behalen met de Light² 180-muis. Het ziet er ook fantastisch uit met het poly-effect.

De muis ziet er fantastisch uit en presteert goed. In de loop van een paar dagen gebruik waren er geen problemen. Omdat hij zo licht is, is de muis gemakkelijk over het hoofd te zien. Door de grootte van mijn handen is hij voor mij net iets te klein. Maar voor de meeste gebruikers zal het de ideale maat zijn.

Software

De volledige mogelijkheden van de muis worden mogelijk gemaakt door gespecialiseerde software die bij de Light² 180 wordt geleverd. De website biedt een zip bestand aan om de software te installeren. De software is in twee klikken geïnstalleerd.
Je kan alle knoppen programmeren en DPI wijzigen met behulp van het eerste tabblad. De muisafbeelding geeft een indicatie van de knoppen die je aan het programmeren bent.

De RGB-modi, helderheid en modussnelheid kunnen allemaal worden ingesteld op het volgende tabblad. Er is een groot aantal instellingen en de standaardvoorinstelling lijkt erg op de bekende regenboog.

Er is daarnaast een enorme selectie van extra opties en macro’s in de volgende tabbladen. Net als bij elke dure concurrerende muis, kan je een grote verscheidenheid aan macro’s programmeren. Start gewoon een nieuwe macro, neem toetscombinaties op en de vertragingen daartussenin.

De software stelt je in staat om profielen op te slaan en geeft een ruime keuze aan opties. Er kunnen maximaal 5 presets worden ingesteld en in de toekomst naar behoefte worden gebruikt. De bruikbaarheid en functionaliteit zijn echter het belangrijkste. De meeste gebruikers, zo niet alle, zullen geen moeite hebben om door alle opties te navigeren.

Conclusie

De Sharkoon Light² 180 gamingmuis heeft tot nu toe een goede indruk gemaakt. Deze muis is degelijk gemaakt en heeft veel te bieden. Naast dat het lichtgewicht en comfortabel in gebruik is, beschikt het over volledig aanpasbare knoppen en RGB-verlichting. Het is goed om nieuwe gamingmuis te zien die prioriteit geeft aan bruikbaarheid, prestaties en betaalbaarheid.

Met de kwaliteit van de sensor en de knoppen, is de prijs van de Sharkoon Light² 180-gamingmuis van ongeveer €25 uitstekend te noemen. De betaalbaarheid is nog een ander voordeel van de Sharkoon Light² 180 boven de meeste vergelijkbare merken.

De belangrijkste eigenschappen van de Sharkoon Light2 180 zijn de geweldige prestaties en het comfort. En als je RGB-verlichting combineert met een verscheidenheid aan aanpassingsopties voor de functies van de muis en het feit dat het redelijk geprijsd is, heb je een product dat oerdegelijk is en dat zelfs de meest veeleisende gamers zonder problemen zou pleasen.

De Bang for buck is er voor dat product dat gewoon prima kwaliteit levert voor zijn budgetprijs.

  • Het is relatief goedkoop.
  • Foutjes horen erbij. Absoluut geen fouten? Dan is het een Golden Standard.
  • Verbetering kan er zijn.
  • Doet niet onder voor een duurder merk.

Gebruikt in combinatie met:

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.