Gamenieuws

Ticketverkoop DOTA toernooi The International vlak voor begin stopgezet

The International, het grootste Dota 2 toernooi ter wereld, is vlak voor het begin stopgezet. Het toernooi, met jaarlijks miljoenen dollars aan prijzengeld, moet toch zonder publiek gespeeld worden.

In de eerste instantie werd het toernooi uitgesteld vanwege de pandemie. Er werd gehoopt dat het toernooi gespeeld zou kunnen worden in Zweden, maar esports wordt daar niet gezien als echte sport, dus mocht het evenement niet doorgaan. Er werd uiteindelijk uitgeweken naar Roemenië aangezien de regels daar een stuk minder streng waren.

Helaas is er ook in Roemenië een flinke opleving van de coronagevallen waardoor de maatregelen weer werden aangescherpt; met als resultaat dat er nu dus geen publiek bij mag zijn. Daarom besloot Valve afgelopen weekend om de kaartverkoop stop te zetten en is begonnen met het terugbetalen van de gekochte tickets.

Helaas zijn er toch al een hoop fans die kant op gegaan. Uit reacties op social media blijkt dat er flink wat hotels zijn geboekt en dat fans boos zijn omdat zij speciaal vrij hebben gevraagd van werk en nu niks kunnen doen.

Het op het laatste moment nog weren van publiek is dus niet alleen een streep door de rekening van Valve, maar betekent ook voor heel wat fans verloren tijd en geld.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.