Gamenieuws

Roblox klaagt ’terror’-YouTuber aan

Roblox heeft besloten om actie te ondernemen tegen YouTuber Benjamin “Ruben Sim” Simon, die Roblox blijkbaar al jarenlang terroriseert. Roblox klaagt Simon aan en eist een schadevergoeding van 1,6 miljoen dollar. Daarnaast wilt het bedrijf ook dat hij het bevel krijgt van Roblox weg te blijven.

Simon verdient al sinds 2010 geld met het uploaden van Roblox video’s op YouTube. In de video’s is te zien hoe hij andere spelers (seksueel) intimideert en het leven zuur maakt. Ook richt hij zich regelmatig werknemers van Roblox en uitte hij terroristische bedreigingen tegen het bedrijf. Door een van die dreigingen moest een Developers Conference van Roblox al eens stilgelegd worden, wat toen 50.000 dollar kostte.

Daarnaast zou Simon ook al geprobeerd hebben om naaktfoto’s, een seksgame en beelden van Hitler te uploaden. Hij zou ook homofobe uitspraken doen en accounts creëren met ongepaste namen.

Benjamin Simon kreeg al enkele bans maar hij blijft terugkeren met nieuwe accounts. Op zich zijn er natuurlijk wel meer trolls als Simon, maar hij heeft een groot bereik via YouTube met 700.000 subscribers. Via Patreon verdient hij ook nog eens 600 dollar per video die hij er plaatst. Geen wonder dat hij blijft doen wat hij doet.

Roblox hoopt hiermee een einde te maken aan het gedrag van Simon.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.