Gamenieuws

Epic Games klaagt over Apple bij EU

Epic Games en Apple vliegen elkaar al vrij vaak in de haren in de VS en Australië. Nu is ook Europa aan de beurt als boksring.

In het kort heeft Epic Games een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Epic Games verwijst daarbij naar de volgens hen oneerlijke regels die Apple hanteert voor de App Store, vooral de betaalopties. Volgens Epic Games verhindert Apple bedrijven om actief te zijn op het iOS-distributieplatform als ze zich niet schikken naar “de buitensporige wil van het bedrijf”, waardoor er schijnbaar oneerlijke concurrentie en monopolie ingezet kan worden.

Epic Games voert de druk op Apple op, al zal de klacht van het bedrijf in Europa specifiek niet zo’n groot verschil maken. De Europese Commissie was immers sowieso al bezig met een onderzoek naar de regels van Apple, naar aanleiding van eerdere klachten van kleinere app developers. Epic Games zet dat onderzoek dus gewoon wat kracht bij.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.