Technieuws

Sharkoon komt met de Rebel C50 case: modulair met geperforeerde panelen

Sharkoon is een fabrikant die verschillende producten op de markt brengt. Een van de bekendste producten zijn toch wel de kasten. Deze zijn te krijgen van erg goedkoop tot heel erg duur zodat er voor iedereen wat wils is. Dit merk komt met een nieuwe kast genaamd de Rebel C50, een kast die veel ruimte van binnen heeft, modulair is en overal geperforeerd is zodat er voldoende airflow in de kast is. De kast kan de grootste videokaarten aan, heeft ruimte voor 2 360 millimeter radiatoren en in totaal 11 120 millimeter ventilatoren. Dit zou zelfs het zwaarste systeem koel moeten houden.

Er zijn in totaal twee verschillende varianten te krijgen in zowel zwart als wit. Dit geeft vier mogelijke opties. Het verschil zit hem in het glazen paneel aan de zijkant. Deze varianten hebben ook 4 RGB ventilatoren: 3 aan de voorkant en 1 aan de achterkant. Deze zijn verbonden met een meegeleverde RGB controller waar 8 LED componenten op geprikt kunnen worden. De versie zonder RGB komt met een geperforeerde zijkant en 2 ventilatoren: 1 aan de voorkant en 1 aan de achterkant.

Zoals eerder vermeld is de kast grotendeels modulair. De PSU tunnel kan deels losgehaald worden zodat hier bijvoorbeeld een radiator geplaatst kan worden. Nog een plek voor ventilatoren en een radiator vinden we aan de bovenkant. Hier kunnen tot maar liefst 4 ventilatoren geschroefd worden. Ook kunnen er nog exemplaren achter het moederbordtray geplaatst worden om via de zijkant lucht naar binnen te blazen. In totaal kunnen er maar liefst 11 ventilatoren de kast voorzien van koeling. Wat ook achterop het moederbordtray geplaatst kan worden zijn harde schijven en SSD’s.

De kast heeft standaard al een rubber om de videokaart te ondersteunen (iets wat steeds vaker nodig is) maar Sharkoon heeft ook een vertical riser uitgebracht voor deze kast. Deze riser komt met een PCIe 4.0 kabel voor de nieuwste videokaarten en is uitermate geschikt voor de RGB versie van deze kast.

De prijzen zijn ook al bekend: Voor de standaard versie betaal je €99,00 terwijl men voor de RGB versie €10,- meer moet betalen, €109,00 dus. De vertical riser is apart te krijgen voor de prijs van €39.90.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.