Technieuws

Man opgepakt voor dreigen opblazen internet

In de Verenigde Staten is een man gearresteerd omdat hij het internet wilde opblazen. Op die manier wilde hij naar eigen zeggen de overheid raken en de “oligarchie die momenteel in de VS heerst” neerhalen.

De man in kwestie is de 28-jarige Seth Aaron Pendley. De FBI kwam hem op het spoor na een tip over iemand met de nickname “Dionysus” die via MyMilitia.com had laten weten dat hij een “klein experiment” plande dat mogelijk tot de dood zou leiden.

In januari probeerde Pendley al om via de versleutelde app Signal contact te leggen met een verkoper van explosieven, om zo aan C4 te geraken. Die verkoper was echter een undercover agent van de FBI. Op 8 april ging de verkoop door en meteen daarna werd Pendley gearresteerd.

Pendley was van plan om een data center van Amazon Web Services op te blazen. Volgens hem bevond zich daar namelijk 70% van het internet en kon hij zodoende het internet “doden,” waarmee hij dan ook de machthebbers in de VS zou neerhalen.

Pendley wordt ook gelinkt aan de bestorming van het Capitool in Washington door opgehitste aanhangers van Trump. Via Facebook schepte hij op over het feit dat hij er “in de buurt” was en dat hij een glasscherf kon oprapen om daarmee de politie te lijf te gaan. Hij pronkte ook met een semiautomatisch geweer dat hij had meegenomen, maar dat hij in de auto had laten liggen toen het Capitool bestormd werd.

(bron) via 4Gamers.be.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.