Technieuws

Hogere opbrengst games bij Apple dan Sony, Xbox en Nintendo samen

wood art apple iphone
Photo by Mateusz Taciak on Pexels.com

Ondanks dat Apple zelf geen games ontwikkelt, verdient het er wel meer aan dan Sony, Xbox en Nintendo samen. Dat blijkt uit cijfers van het fiscale jaar 2020, wat grotendeels betrekking heeft op 2019.

In 2019 verdiende Apple maar liefst 8,5 miljard dollar aan gaming. Apple verdient zo’n 30% van elke aankoop in de App Store. Het grootste deel kwam uit China (31%) en de VS (26%). Uit de cijfers blijkt ook dat slechts een klein deel van de gebruikers verantwoordelijk is voor de meeste uitgaven. 1% van de gamers, de zogenaamde “whales”, zorgden voor 64% van de uitgaven. Elk van die gamers geeft gemiddeld 2.700 dollar per jaar uit.

Games leveren Apple dus veel geld op, maar het gaat uiteindelijk nog maar om 5% van de totale inkomsten van het bedrijf. Ongeveer 50% van de inkomsten komt uit de verkoop van iPhones, in het fiscale jaar 2020 goed voor zo’n 275 miljard dollar.

Apple verwacht dat de inkomsten uit games nog flink zullen stijgen.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.