Reviews

Review Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2

7.7

De Mi True Wireless Earbuds Basic 2 voegt dubbele oordopjes en gamemodus plus Bluetooth 5.0 toe aan de range van low-budget oortjes, samen met relatief goede geluidskwaliteit, voor maar ongeveer €15.

Voordelen
 • Zeer betaalbare prijs
 • Goede batterijduur voor dit budget
 • Goed genoeg geluidskwaliteit voor dit budget
Nadelen
 • Onduidelijke en verwarrende branding
 • Moeilijk om knoppen in te drukken
 • Microfoon van lage kwaliteit

Introductie

Xiaomi is weer goed bezig in het techland. Na de succesvolle launch van de Redmi Note 10 Pro, komt Xiaomi met een nieuwe set van zijn waanzinnig populaire en goedkope True Wireless-oordopjes. Deze oordopjes zijn uitgebracht in 2020 en ze volgen de standaard Redmi AirDots op, dat is de naam voor de Aziatische markt.

De Mi True Wireless Earbuds Basic 2, of de AirDots 2, verschillen qua ontwerp en specificatie niet van de originele Redmi AirDots. Het zijn lichtgewicht oordopjes van slechts 4,1 g per oordopje met ingebouwde microfoons voor het aannemen van oproepen en verbinding maken met de Google-assistent. De Earbuds behouden de multifunctionele knop op beide oordopjes waarmee je oproepen kan beantwoorden of beëindigen, het afspelen van media kunt regelen en de Google-assistent kunt activeren. Ze zijn voorzien van een Bluetooth 5.0-chipset en een dynamische driver van 7,2 mm die zowel stereo- als monogeluid aanbiedt.

Specs

NaamMi True Wireless Earbuds Basic 2 (Redmi Airdots 2)
ModelTWSEJ061LS
Afmetingen26.65 x 16.4 x 21.6 mm
Gewicht4.1g (per earbud)
Bluetooth5.0
Bereik10m zonder obstakels
Batterij capaciteit43mAh (per earbud)
Oplaadtijd1,5 uur
Battery life4 uur geadverteerd (alleen earbuds), 12 uur met oplaaddoos
Oplaaddoosje Specs
Oplaadtijd2 uur
Batterij capaciteit300 mAh
Batterij typeLithium-ion
Afmetingen62 x 40 x 27.2 mm

De oordopjes in-/uitschakelen

Wanneer je de oordopjes uit hun oplaaddoosje haalt, worden ze automatisch ingeschakeld en wanneer je ze weer terugplaatst, worden ze uitgeschakeld. Je kan ze echter handmatig uit (en aan) zetten wanneer ze uit hun oplaaddoosje zijn.

Om de Earbuds aan te zetten wanneer deze uit de case is verwijderd, houdt je de knop 1 seconde ingedrukt totdat het indicatielampje wit wordt. Om vervolgens uit te schakelen, houd je de knop 5 seconden ingedrukt totdat het indicatielampje rood wordt.

Bluetooth-koppeling

Om de Earbuds met je telefoon te koppelen, hoef je alleen maar beide oordopjes tegelijk uit het oplaaddoosje te halen en te wachten tot de oordopjes automatisch worden ingeschakeld. De indicatielampjes worden wit en wisselen af ​​tussen snel knipperende witte en rode kleuren, wat betekent dat de oordopjes met elkaar in verbinding staan. Wacht tot het indicatielampje op het linker- of rechteroordopje langzaam wit knippert. Nu zijn je oordopjes klaar om te koppelen met je telefoon. Het oordopje wordt weergegeven als “Mi True Wireless EBs Basic 2” in de Bluetooth-instellingen.

Zodra de oordopjes zijn gekoppeld met jouw apparaat, is dat alles. De volgende keer dat je ze uit de oplaaddoos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met het laatste apparaat waarmee ze verbinding hebben gemaakt.

Enkele en dubbele oordopjesmodus zijn ook aanwezig: wanneer beide oordopjes succesvol zijn aangesloten, bevinden ze zich in de modus voor twee oordopjes. Je kan er ook voor kiezen om één oordopje tegelijk gebruiken als je dat wilt. Plaats hiervoor een van de oordopjes terug in het oplaaddoosje en sluit het deksel. Het andere oordopje gaat automatisch naar de modus “Enkele oordopjes“. Wanneer je het andere oordopje uit het oplaaddoosje haalt, wordt de modus voor twee oordopjes automatisch hersteld.

Geluidskwaliteit

De Mi True Wireless Earbuds Basic 2 worden aangedreven door een dynamische driver van 7,2 mm, wat ongeveer de helft is van wat je in de Apple AirPods aantreft. Je zult echter verrast zijn door de geluidskwaliteit die uit deze goedkope oordopjes komt. Ze hebben iets meer bass in vergelijking met andere oordopjes in deze prijsrange. Niet slecht, maar natuurlijk niet te vergelijken met duurdere varianten.

Helaas gaat batterijduur aan de haal met de prijs. Met gemiddeld 2 uur aan accu, moet je er wel aan denken dat je de oortjes op tijd weer in het doosje stopt. Ook is het een goede tip om een batterypack bij je te houden voor het geval dat. Op zich niet nodig, aangezien het doosje het ongeveer 10 uur volhoud, maar toch handig.

Tips en trucs

 • Oproepen beantwoorden/beëindigen: Druk voorzichtig op de multifunctionele knop om oproepen te beantwoorden/beëindigen.
 • Oproep weigeren: Houd de knop 1 seconde ingedrukt om een ​​oproep te weigeren
 • Muziek afspelen/pauzeren: Druk op de multifunctionele knop om muziek af te spelen/pauzeren terwijl je de oordopjes gebruikt.
 • Spraakassistent: druk tweemaal op de multifunctionele knop terwijl je de oordopjes gebruikt.
 • Gamingmode: activeer de gamingmode door driemaal op de multifunctionele knop te drukken.
 • Schakelen tussen oordopjes en apparaat: houd tijdens een gesprek de multifunctionele knop 1 seconde ingedrukt om te schakelen tussen oordopjes en je telefoon.
 • Mute/Unmute: Druk tweemaal op de multifunctionele knop tijdens een lopend gesprek.
 • Oordopjes resetten: verwijder de oordopjes uit het oplaaddoosje en zorg ervoor dat ze zijn uitgeschakeld. Houd de multifunctionele knoppen op beide oordopjes ongeveer 15 seconden ingedrukt totdat het indicatielampje afwisselend drie keer rood en wit knippert. Laat de knoppen los en plaats de oordopjes terug in het oplaaddoosje.

Conclusie

Zou je dit goedkope ding moeten kopen? Ja, dat zou je best kunnen doen. De Mi True Wireless Earbuds Basic 2 voegt dubbele oordopjes en gamemodus plus Bluetooth 5.0 toe aan de range van low-budget oortjes, samen met relatief goede geluidskwaliteit, voor maar ongeveer €15. Laat je echter niet verwarren door de branding. Je vind hetzelfde product met het merk Mi Wireless Earbuds Basic 2 en AirDots 2, afhankelijk van waar je het koopt.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.