Reviews

Review Redmi Buds 5: Unleash the Beat

product-image

Xiaomi Redmi Buds 5

8.5

De combinatie van de batterijduur van individuele oordopjes, een substantieel oplaadetui en opladen via USB-C getuigt van een streven naar praktische bruikbaarheid. Hoewel ze niet over alle hoogwaardige functies beschikken, vertegenwoordigen de Redmi Buds 5 een opmerkelijk kruispunt van betaalbaarheid en functionaliteit, waardoor ze een goede keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar draadloze kwaliteitsaudio zonder compromissen. Op het gebied van budgetvriendelijke oordopjes doen de Redmi Buds 5 zichzelf gelden als meer dan een goedkope optie; ze zijn een bewijs van Xiaomi's toewijding om iedereen goede tech aan te bieden voor een betaalbare prijs.

Voordelen
  • Goedkoop
  • Relatief goede ANC
  • Meerdere apparaten tegelijk
Nadelen
  • Geen high-end functies als Qi opladen

Introductie

In het steeds evoluerende landschap van draadloze oordopjes komen Xiaomi’s Redmi Buds 5 naar voren als een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten. Deze oordopjes zijn scherp geprijsd en zitten boordevol functies en zijn bedoeld om de audio-ervaring op instapniveau opnieuw aan de kaak te stellen, net als zijn voorgangers. Na de Redmi Buds 5 op de proef te hebben gesteld, is het tijd om diep in de prestaties, het ontwerp, de batterijduur en meer te duiken om te bepalen of ze de echte budgetkampioenen zijn.

Specificaties

Type oortje:In-Ear
Driver:12.4 mm
Verbindingsmogelijkheid:Bluetooth 5.3
Noise Cancelling:Ja
Ingebouwde Microfoon:Ja
Frequentie:20 Hz – 20000Hz
Impedantie:32 Ω
Ondersteunde protocollen:HSP, HFP, A2DP, AVRCP
Draadloos:Ja
Aansluiting:USB-C
App ondersteuning:Ja
Waterdicht :Ja, IP54
Fast Charging:Ja
Oplaadtijd van de oortjes:1.5 uur
Luistertijd van de oortjes:10 uur
Afmetingen van de oortjes:3.0 x 2.1 x 2.4 cm
Oplaadtijd van de case:
Gebruikstijd i.c.m. de case:40 uur
Afmetingen van de case:6.1 x 5.0 x 2.5 cm
Draadloos oplaadbaar:Nee
Gewicht per oordopje:5.3 g
Bediening van de oortjes:Ja, met touch control
Kleur :Zwart of Wit of Blauw
Totale gewicht:42.0 g
Inhoud van de verpakking:Redmi Buds 5, oplaad case en kabel, handleiding, 3x ear tips (S/M/L/)

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Redmi Buds 5 hebben een strak en minimalistisch ontwerp dat zowel opvallend als functioneel is. De oordopjes hebben een compacte vorm, waardoor ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk mee te nemen. De half-matte afwerking voegt niet alleen een vleugje elegantie toe, maar dient ook een praktisch doel door vingerafdrukvlekken te minimaliseren. Het algehele ontwerp is ergonomisch en zorgt voor een comfortabele pasvorm bij langdurig dragen.

De oordopjes zijn zorgvuldig ontworpen om een veilige en comfortabele pasvorm te bieden voor een breed scala aan gebruikers. Door de toevoeging van meerdere maten oordopjes kunnen gebruikers de pasvorm aanpassen aan hun voorkeuren. Of je nu in woon-werkverkeer zit, aan het sporten bent of gewoon ontspant, de Redmi Buds 5 blijven goed in de oren zitten, waardoor het risico op ongemak of onbedoelde valpartijen wordt nihiel is.

De oplaadcase is net zo goed ontworpen en heeft dezelfde matte afwerking als de oordopjes. Het compacte formaat maakt hem zakvriendelijk en het opklapbare deksel zorgt voor een vleugje gemak. Het magnetische mechanisme waarmee de oordopjes in het hoesje worden vastgezet, zorgt ervoor dat ze op hun plaats blijven tijdens het opladen en tijdens transport. De USB-C-oplaadpoort op de case is een welkom modern tintje en biedt sneller en universeel compatibel opladen.

Hoewel de Redmi Buds 5 budgetvriendelijk zijn, heeft Xiaomi geen concessies gedaan aan de bouwkwaliteit. De gebruikte materialen voelen duurzaam aan en zijn bestand tegen de ontberingen van dagelijks gebruik. Het scharnier van de oplaadcassette is stevig en de algehele constructie wekt vertrouwen in de lange levensduur van het product.

De touch bediening op de oordopjes is naadloos geïntegreerd in het ontwerp. Ze reageren goed op aanraakbewegingen, waardoor gebruikers gemakkelijk door muzieknummers kunnen navigeren, het volume kunnen aanpassen, oproepen kunnen beantwoorden en voice assistents kunnen activeren. De aanraakbediening voegt niet alleen een modern en intuïtief element toe aan het ontwerp, maar draagt ook bij aan de algehele gebruiksvriendelijke ervaring.

Prestaties

De Redmi Buds 5 leveren een verrassend rijk en gebalanceerd geluidsprofiel dat de prijs zelfs nog goedkoper maakt. Het meet zich zelfs aan de Jabra Elite 5, wat toch een redelijk gerenommeerd merk is.

De kern van de audio-ervaring worden gevormd door de dynamische drivers van ongeveer 10 mm die de Redmi Buds 5 aandrijven. Deze drivers kunnen een breed scala aan frequenties produceren, wat zorgt voor een goed afgeronde en meeslepende luisterervaring. De basrespons is pittig en zorgt voor een bevredigende dreun zonder de middentonen en hoge tonen te overstemmen.

Een van de opvallende kenmerken van de Redmi Buds 5 is het vermogen om een gebalanceerd geluidsprofiel over verschillende genres heen te behouden. De middentonen zijn helder en komen duidelijk naar voren, waardoor zang en instrumentale tonen tot hun recht komen, terwijl de hoge tonen helder zijn zonder hard te zijn. Deze veelzijdigheid maakt de oordopjes geschikt voor een breed scala aan muziekstijlen, van baszware dance tot ingewikkelde klassieke composities.

De Redmi Buds 5 beschikt ook nog eens over actieve ruisonderdrukking (ANC). De goede pasvorm van de verschillende maten oordopjes blokkeert effectief omgevingsgeluid, waardoor gebruikers zich zonder onderbrekingen kunnen onderdompelen in hun muziek. Dat, tezamen met de opties voor verschillende gradaties in de Xiaomi Earbuds app, zorgt voor een zeer goede geluidsonderdrukking. Deze functie is vooral handig voor gebruikers die onderweg zijn, of ze nu in het OV pendelen of in een drukke omgeving werken.

Naast het afspelen van muziek presteren de Redmi Buds 5 uitstekend tijdens spraakoproepen. De ingebouwde microfoons vangen helder geluid op, zodat gebruikers effectief kunnen communiceren zonder externe verstoringen. Het ontwerp van de oordopjes helpt ook bij het verminderen van achtergrondgeluiden tijdens gesprekken door 2 microfoons per bud, waardoor de algehele gesprekskwaliteit wordt verbeterd.

Ondanks hun budgetvriendelijke karakter slaagt de Redmi Buds 5 erin een meeslepende audio-ervaring te creëren. Of het nu gaat om de bonzende beats van een favoriet nummer, de genuanceerde details van een podcast of de meeslepende soundscapes van een film, deze oordopjes leveren een kwaliteit die verder gaat dan wat je zou verwachten van hun prijsklasse.

Connectiviteit

De Redmi Buds 5 maken gebruik van Bluetooth 5.3-technologie, een opvallende functie die zorgt voor een stabiele en energiezuinige draadloze verbinding. Het gebruik van Bluetooth 5.3 zorgt niet alleen voor een betrouwbare link tussen de oordopjes en het gekoppelde apparaat, maar draagt ook bij aan een groter bereik, waardoor gebruikers zonder onderbrekingen van hun audio-inhoud kunnen genieten, zelfs als hun apparaat niet binnen handbereik is. In de praktijk lijkt dit zelfs op een afstand van 20 meter te kunnen in een kantoortuin.

De Redmi Buds 5 beschikken ook over een snelle koppelingsfunctie, waardoor het eerste verbindingsproces wordt gestroomlijnd. Dit maakt gebruik van de Android Play-services op Android toestellen of Apple Store op iPhones, wat ook automatisch de juiste app aanbeveelt. Deze functionaliteit vereenvoudigt de koppelervaring, waardoor het voor gebruikers probleemloos verloopt, of ze nu verbinding maken met een Android- of iOS-apparaat. Deze snelle koppelingsfunctie voegt een extra laag gemak toe, waardoor de tijd die nodig is om de oordopjes aan de praat te krijgen, wordt verkort naar een feitelijke 30 seconden inclusief app.

De Bluetooth 5.3-connectiviteit zorgt voor een brede compatibiliteit, waardoor de Redmi Buds 5 naadloos verbinding kunnen maken met een verscheidenheid aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en meer. Deze veelzijdigheid verbetert de gebruikerservaring, omdat deze oordopjes eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in verschillende aspecten van het dagelijks leven. En je kunt de Buds ook nog eens aan twee apparaten tegelijkertijd gekoppeld blijven zodat je én in een Teams meeting kan zitten én direct daarna weer terug naar je muziek kan.

Batterijduur

De Redmi Buds 5 maken indruk met een zeer lange batterijduur, waarbij ze een optimale balans vinden tussen gebruikstijd en oplaadgemak.

Elke Redmi Bud 5-oordopje kan tot zo’n 5 uur ononderbroken afspelen met één keer opladen. Deze duur is ruim voldoende voor een normale werkdag, een trainingssessie of woon-werkverkeer, waardoor gebruikers kunnen genieten van hun favoriete audiocontent zonder dat ze regelmatig moeten worden opgeladen.

De meegeleverde oplaadcase verlengt de totale gebruikstijd aanzienlijk. Met de oplaadcase kunnen gebruikers genieten van een totale speeltijd van ongeveer 20 uur voordat ze de case zelf moeten opladen. Het hoesje dient niet alleen als beschermende behuizing voor de oordopjes, maar ook als draagbare oplader, waardoor het handig is voor gebruikers die onderweg zijn.

De Redmi Buds 5 heeft ook weer een USB-C-oplaadpoort op de behuizing. Dit zorgt niet alleen voor snellere oplaadtijden, maar verbetert ook de compatibiliteit met een breed scala aan oplaadaccessoires, waardoor het oplaadproces wordt vereenvoudigd voor gebruikers die al USB-C hebben gebruikt.

De oordopjes beschikken over intelligente energiebeheerfuncties, waarbij het afspelen automatisch wordt gepauzeerd wanneer ze uit de oren worden verwijderd. Dit spaart niet alleen de levensduur van de batterij, maar zorgt ook voor een naadloze overgang tussen actief gebruik en de stand-bymodus.

Smart features

De Redmi Buds 5 zijn voorzien van aanraakgevoelige bedieningselementen op elk oordopje, waardoor gebruikers met een simpele aanraking door verschillende functies kunnen navigeren. Deze bedieningselementen zijn afspelen/pauzeren, nummers overslaan, het volume aanpassen, oproepen beantwoorden of beëindigen en stemassistenten activeren.

Een andere functie van de Redmi Buds 5 is de mogelijkheid om het afspelen automatisch te pauzeren wanneer een of beide oordopjes uit de oren worden verwijderd. Dit spaart niet alleen de levensduur van de batterij, maar zorgt er ook voor dat gebruikers naadloos kunnen overschakelen tussen actief luisteren en energiebesparing. Wanneer de oordopjes weer in de oren worden geplaatst, wordt het afspelen automatisch hervat.

De aanraakbedieningen strekken zich uit tot activering van de voice assistent, waardoor gebruikers met een simpele tik hun favoriete stemassistenten kunnen oproepen. Of het nu Google Assistant of Siri is, gebruikers kunnen handsfree met hun apparaten communiceren, waardoor het gemakkelijk wordt om taken te beheren, informatie op te halen of smarthome-apparaten te bedienen zonder naar hun telefoon te grijpen.

Conclusie

In het drukke landschap van goedkope draadloze oordopjes komen Xiaomi’s Redmi Buds 5 niet alleen naar voren als een budgetoptie, maar ook als een geduchte concurrent die ver boven de anderen uitsteekt. Het gestroomlijnde ontwerp, gecombineerd met een comfortabele pasvorm, Active Noise Cancelling en duurzame constructie, vormt de basis voor indrukwekkende audioprestaties. Deze oordopjes leveren een uitgebalanceerd geluidsprofiel dat geschikt is voor een breed scala aan muziekgenres en zorgen voor een meeslepende ervaring. Bluetooth 5.3-connectiviteit zorgt voor een betrouwbare verbinding, en de slimme functies, van aanraakbediening tot integratie van stemassistenten, voegen een laagje verfijning toe dat ongebruikelijk is in deze prijsklasse.

De combinatie van de batterijduur van individuele oordopjes, een substantieel oplaadetui en opladen via USB-C getuigt van een streven naar praktische bruikbaarheid. Hoewel ze niet over alle hoogwaardige functies beschikken, vertegenwoordigen de Redmi Buds 5 een opmerkelijk kruispunt van betaalbaarheid en functionaliteit, waardoor ze een goede keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar draadloze kwaliteitsaudio zonder compromissen. Op het gebied van budgetvriendelijke oordopjes doen de Redmi Buds 5 zichzelf gelden als meer dan een goedkope optie; ze zijn een bewijs van Xiaomi’s toewijding om iedereen goede tech aan te bieden voor een betaalbare prijs.

De Xiaomi Redmi Buds 5 is al te krijgen vanaf €39. redmi-buds-5 – Xiaomi Nederland

De Glitching recommended is er voor het product waarvan wij vinden dat dit absoluut niet mag ontbreken in je inventaris.

  • Een paar foutjes horen erbij.
  • Er is ruimte voor verbetering maar het mag de pret absoluut niet drukken.

De Bang for buck is er voor dat product dat gewoon prima kwaliteit levert voor zijn budgetprijs.

  • Het is relatief goedkoop.
  • Foutjes horen erbij. Absoluut geen fouten? Dan is het een Golden Standard.
  • Verbetering kan er zijn.
  • Doet niet onder voor een duurder merk.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.