Gamenieuws

Twitch doet “blind playthrough” tag in de ban

De “blind playthrough” tag is bij Twitch officieel in de vuilnisbak. De tag werd gebruikt om aan te geven dat een streamer een bepaalde game voor het eerst speelde zonder enige voorkennis. Echter blijken enkelen daar toch aanstoot aan te nemen; het zou het daadwerkelijke blind zijn nuanceren.

Na feedback uit de community spraken gamers met een beperking Twitch hier nogmaals op aan. Steven Spohn van AbleGamers zegt dat taalgebruik belangrijk is en dat de term “blind playthrough” makkelijk vervangen kan worden door een ander iets, zoals “first playthrough”.

Steve Saylor van het YouTube kanaal Blind Gamer vind dan weer dat hij geen aanstoot neemt aan de term “blind playthrough”, maar hij vindt het ook normaal dat taalgebruik verandert en dat dit dus gewoon moet kunnen gebeuren.

Aureylian, Director of Community & Creator Marketing bij Twitch, is blij met de verandering en de keuze van Twitch om voor meer inclusief taalgebruik te kiezen.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.