GamenieuwsVideo's

Onafgemaakte GoldenEye remaster opgedoken

Pas geleden zijn er beelden opgedoken van een remaster van een nooit gepubliceerde GoldenEye 007. Later dit jaar zou de remaster ook daadwerkelijk te spelen zijn.

Microsoft nam in 2007 de ontwikkelaar Rare over en begon direct te werken aan een remaster. De remaster was bedoeld voor een release via Xbox Live Arcade, maar zag nooit de gold status vanwege verschillende partijen en iets met copyright.

Nu zijn er beelden van de nooit verschenen remaster opgedoken, al gaat het eigenlijk niet om een recent lek. De build van de game werd jaren geleden al bemachtigd via PartnerNet, een specifieke versie van Xbox Live die enkel voor eigenaars van een dev kit beschikbaar was. Beelden van de game echter zijn nu pas naar buiten gekomen.

De remaster is nu speelbaar via een emulator, waardoor 4K60fps geen probleem lijkt te vormen. Volgens sommige bronnen zou later dit jaar een build van de game beschikbaar gesteld worden zodat in principe iedereen ermee aan de slag kan, maar de vraag is dan natuurlijk of daar vanuit officiële hoek geen stokje voor gestoken zal worden.

Een officiële remaster van GoldenEye 007 werd uiteindelijk trouwens alsnog gelanceerd, zij het niet via Microsoft en Rare maar wel via Activision en Eurocom. Die remaster verscheen in 2010 voor de Nintendo Wii en kwam een jaar later ook naar PS3 en Xbox 360 als GoldenEye 007: Reloaded.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.