Gamenieuws

Nintendo krijgt 2,1 miljoen na rechtzaak RomUniverse

In 2019 werd RomUniverse door Nintendo aangeklaagd en vandaag de dag is die zaak eindelijk afgerond. De winnaar is duidelijk; Nintendo gaat naar huis met in totaal 2,1 miljoen dollar aan schadevergoedingen.

RomUniverse, dat nu al een tijd offline is, bood heel wat illegale downloads aan voor Nintendo Switch games, waaronder ook recente releases. De site zou in totaal meer dan 60.000 ROMs beschikbaar hebben gehad en voor 30 dollar kon je zelfs extra snel toegang krijgen.

Normaal gesproken probeert Nintendo zulke zaken buiten de rechtbank te regelen, maar Matthew Storman, de man achter RomUniverse, besloot het tegen Nintendo op te nemen en het dus voor een rechtbank uit te vechten. Opvallend is dat hij dat op eigen houtje deed, zonder advocaat. Dat had hij beter niet kunnen doen.

De verdediging van Storman was simpel: hij betwistte dat hij ROMs online had gezet en zei dat daar geen bewijs voor was, waardoor hij ook niet schuldig bevonden kon worden. De counter van Nintendo, dat uiteraard wel een legertje advocaten bij zich had, was snel en efficiënt. Storman had eerder onder ede namelijk verklaard dat hij wel degelijk zelf ROMs online had gezet om ze te verspreiden. Oeps. Daarnaast waren er talloze stukken die hem aan RomUniverse linkten.

Nintendo kreeg uiteindelijk 2,1 miljoen dollar aan schadevergoedingen toegezegd. Het had aanvankelijk meer geëist, maar de rechter was mild omdat RomUniverse inmiddels al een tijdlang offline is en Storman momenteel zonder werk zit. RomUniverse had hem echter niet met lege handen laten liggen. Via de site zou hij tussen de 30.000 en de 36.000 dollar verdiend hebben.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.