Gamenieuws

Franse verdachte van verzonnen gijzeling bij Ubisoft kreeg 80 Rainbow Six Siege bans

Er zijn details bekend rondom de hoofdverdachte in de zaak van de verzonnen gijzeling bij Ubisoft Montreal vorig jaar, waarvoor de politie toen massaal uitrukte. Het zou gaan om een Fransman, Yanni Ouahioune, die al meer dan 80 Rainbow Six Siege bans kreeg. Na het incident in november zou de man ook in december en januari een poging tot swatting hebben ondernomen.

Het motief van de Fransman lijkt voor de hand. Hij is niet blij met zijn bans en zou gezworen hebben om Ubisoft “tot de dood” te terroriseren. Hij zou zich ook als medewerker van Ubisoft hebben uitgegeven in de hoop zo zijn account te kunnen terugkrijgen, maar tevergeefs.

De afgelopen vier jaar zou Ouahioune werknemers van Ubisoft en spelers van Rainbow Six Siege hebben lastiggevallen, maar de meeste beschuldigingen, waaronder de gevallen van swatting, ontkent hij. Hij geeft wel toe een andere speler te hebben lastig gevallen, maar hoe dan ook is hij nu met al dat “slechte gedrag” gestopt omdat hij zijn “moeder niet langer wil teleurstellen.”

Hoewel Ouahioune de meeste beschuldigingen ontkent, lijkt hij wel de belangrijkste verdachte in de hele zaak te zijn. Als daar ook voldoende bewijs voor gevonden wordt, hangt hem vermoedelijk nog een stevige straf boven het hoofd.

Bron: https://www.lapresse.ca/actualites/justice-et-faits-divers/2021-04-30/evacuation-chez-ubisoft-en-2020/fausse-prise-d-otages-vraie-vengeance.php

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.