Gamenieuws

CD Projekt RED neemt Cyberpunk 2077-modders aan

CD Projekt RED heeft vier Cyberpunk 2077-modmakers aangenomen. Zij gaan werken aan de back-end van Cyberpunk 2077 en moeten ook de mod-ondersteuning van het spel verbeteren.

Modmaker Traderain maakt het nieuws bekend in een Discord-server voor Cyberpunk-modders. Het nieuws is vervolgens door een CD Projekt RED-medewerker bevestigd in de officiële Cyberpunk 2077-server op Discord. Naast Traderain, gaan ook Blumster, Nightmarea en rfuzzo aan de slag bij CD Projekt RED.

Hiervoor werkten de vier ontwikkelaars onder andere aan Wolvenkit, een populaire modtool waarmee gebruikers gamebestanden kunnen aanpassen en toevoegen aan REDengine-games, zoals The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Wolvenkit blijft opensource, melden de makers op Discord.

De modmakers zullen bij CD Projekt RED werken aan ‘verschillende projecten met betrekking tot de back-end van Cyberpunk 2077 en de modondersteuning van het spel’. CD Projekt RED publiceert sinds januari al enkele ’tools‘ die gebruikers moeten helpen bij het maken van Cyberpunk 2077-mods, waaronder de metadata van het spel. De studio biedt echter nog geen officiële mod-editors, zoals Wolvenkit. Mogelijk gaan de modders daaraan werken.

Via Tweakers.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.