Gamenieuws

CD Projekt RED gehackt en geblackmailed

Een hacker heeft via ransomware er voor gezorgd dat het bedrijf achter The Witcher en Cyberpunk 2077 niet meer bij zijn eigen bestanden kan. Ook zouden onder andere de broncodes en de next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt in handen zijn van de hacker.

Daarnaast zou de hacker in het bezit zijn van diverse documenten gerelateerd aan investeringen, personeelszaken en juridische zaken. De back-ups van het bedrijf zijn nog wel intact. Gegevens van spelers zouden niet tot de gehackte bestanden horen.

De hacker eist losgeld en geeft de ontwikkelaar 48 uur om aan de eis te voldoen, waarna de persoon in kwestie claimt dat de studio weer toegang krijgt tot deze bestanden. Betaalt CD Projekt niet, dan dreigt de hacker deze bestanden online te publiceren of te verkopen. Ook zouden journalisten de bestanden ontvangen.

CD Projekt Red laat weten niet te willen onderhandelen met de hacker. Het Poolse bedrijf staat in contact met de autoriteiten over de kwestie. Daarnaast is men bezig met het terugkrijgen van de bestanden via de back-ups.

Wat vind jij?

Hell yeah
0
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.