Gamenieuws

Beste Guitar Hero speler ter wereld blijkt cheater

De beste Guitar Hero speler ter wereld, Schmooey, is beschuldigd van cheating. Schmooey is al vanaf 2013 bezig met het plaatsen van Guitar Hero filmpjes en in 2019 kreeg hij de status van beste Guitar Hero speler ter wereld. Op dat moment uploadde hij video’s waarin hij als eerste de moeilijkste nummers foutloos kon spelen. Dit leverde hem ook enkele duizenden dollars prijzengeld op.

Ondanks dat sommige video’s inconsistenties hadden, werd er niet veel onderzoek naar gedaan. Op het eerste zicht was er namelijk geen bewijs dat er iets mis was met zijn prestaties. Bovendien was Schmooey al ten volle opgenomen in de Guitar Hero community en had hij live ook al bewezen dat hij wel degelijk indrukwekkende Guitar Hero skills heeft.

In december 2021 werd er door Schmooey een video geupload die argwaan wekte bij topspelers. Hierin speelt Schooey de track ‘9 Patters Of Eternal Pain’ maar topspelers merkten op dat hij zijn vingers op zo’n manier gebruikte waarop het onmogelijk is om de track af te maken. Daarnaast was er aan het einde van de video heel kort een overlay van Windows Media Player te zien.

Enkele topspelers van de community besloten Schmooey te confronteren en aanvankelijk ontkende hij dat hij met zijn video’s had geknoeid. Uiteindelijk bleken zijn argumenten geen stand te houden en bekende hij dat hij bij 4 video’s inderdaad had valsgespeeld. De rest zou wel authentiek zijn.

Ook dat laatste blijkt dus niet waar. De video’s van Schmooey werden opnieuw onderzocht en het bleek dat er met alle video’s geknoeid is. Meestal werden fragmenten aan elkaar geplakt en werd er gebruik gemaakt van “speed hacking”, waarbij de snelheid van de game omlaag gehaald kan worden via een cheat engine. Daarna zou Schmooey de beelden met editing software weer versnellen, om het te laten lijken alsof hij een nummer op een erg hoge snelheid perfect kon uitspelen.

Op het eerste zicht is er niet veel zichtbaar, maar na een paar keer kijken valt het op. Zo is er een video waarin hij 28,5 noten per seconde speelt, wat fysiek eigenlijk onmogelijk is. Ook blijkt hij ooit een video online te hebben geplaatst, waarin heel duidelijk te zien was dat het beeld van zijn webcam versneld werd weergegeven.

Op 15 januari plaatste Schmooey een video online waarin hij bekent dat de meeste van zijn video’s fake zijn. Hij zegt in de ban te zijn geweest van hebzucht en verontschuldigt zich. Ook heeft hij al het prijzengeld dat hij heeft gewonnen teruggegeven. In een later bericht liet hij nog weten dat het tijd was om de community te verlaten, waarna hij al zijn video’s en profielen op sociale media verwijderde.

Wat vind jij?

Hell yeah
1
Yep
0
Love it
0
Meh
0
Nah
0
Alex
Alex is een van de helften van Glitching. Hij schrijft, reviewt en filmt over games en tech. Beroemd om zijn hamburgers. En flauwe humor.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.