Het is officieel! Jim Ryan (CEO van Sony Entertainment Interactive) heeft in een interview met Wired de definitieve naam en releasedatum bekend gemaakt. De console zal de naam ‘Playstation 5’ gaan dragen en zal rond de feestdagen in 2020 in de schappen liggen.

De nieuwe Playstation 5 zal support krijgen voor hardwarebased raytracing. Ook zal er een SSD geplaatst gaan worden die de laadtijden van games flink versnelt. “Het gaat niet alleen om de snelheid, maar ook over de efficiëntie. Als je kijkt naar Marvel’s Spider-man, zijn er sommige delen van data meer dan 400 keer gedupliceerd. De SSD veegt dit allemaal van tafel, wat ook het laden een stuk sneller maakt”.

Games zullen verkocht gaan worden via zowel de Playstation Store als via de welbekende schijfjes. Al zal er hier van 100GB optische disks gebruik gemaakt gaan worden.

De nieuwe controller heeft nog geen naam. Er zal hier adaptive triggers geplaatst gaan worden, samen met haptische feedback en nieuwe speakers. Opladen zal mogelijk zijn door middel van een USB-C kabel.

Er is alleen nog niets genoemd over de prijs en het uiterlijk. Hopelijk krijgen we daar in de loop van de tijd meer informatie over.

Check ook

Games van Electronic Arts terug op Steam

Valve en Electronic Arts hebben de handen ineengeslagen. EA Games zullen weer beschikbaar …