AMD heeft zijn nieuwe line-up Navi-kaarten nog niet uitgebracht, of Nvidia heeft hier al een antwoord op. Sinds 2 juli zijn sommige Nvidia Geforce RTX-kaarten voorzien van een ‘Super’-label.
Nieuw in de line-up zijn de Geforce RTX 2060 Super, RTX 2070 Super en RTX 2080 Super. Deze kaarten zal de huidige line-up RTX-kaarten gaan vervangen.

De Geforce RTX 2060 Super is gebaseerd op de RTX 2070, maar dan met een paar uitgeschakelde cores en een kloksnelheid die ongeveer net zo hoog ligt. Gooi er dan ook 8GB 256-bit GDDR6 geheugen bij en je hebt voor +/- €425 een kaart die sneller is dan de huidige RTX2060.

De RTX 2070 Super is voorzien van een chip die gebruikt wordt in de RTX 2080, maar ook hier is een deel van de cores uitgeschakeld. Een voordeel voor deze kaart is dat deze dezelfde prijs krijgt als de huidige RTX 2070-lijn.
Ook dit geldt voor de RTX 2080 Super. Alleen is hier voor dezelfde chip gekozen als in de RTX 2080. Hier zijn dan ook extra ingeschakelde cores aanwezig en een hogere kloksnelheid. Het geheugen is verhoogd naar 15.5Gbps en zal net zo duur zijn als de huidige RTX 2080-kaarten.

 

Nvidia opent hiermee het vuur op de nieuwe Radeon-kaarten van AMD. Wat de prestaties van de nieuwe kaarten uit het rode kamp zijn is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat dit niet lang meer zal duren. Verschillende reviewers hebben inmiddels een review-kit mogen ontvangen met deze videokaart.
2019 belooft een nieuwe strijd te worden in de markt van videokaarten. Wij zitten er klaar voor!

Check ook

Games van Electronic Arts terug op Steam

Valve en Electronic Arts hebben de handen ineengeslagen. EA Games zullen weer beschikbaar …