Het komt er dan toch echt aan. Nintendo heeft vandaag officieel de Nintendo Switch Lite aangekondigd.

Via een video op het Youtube-kanaal van Nintendo is de nieuwe console naar buiten gebracht. De Nintendo Switch Lite is, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner van formaat dan de twee jaar oude reguliere Switch en zal beschikbaar komen in de kleuren geel, grijs en turqoise. Daarnaast zal Nintendo op 8 november een speciale Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition op de markt brengen, met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield.

De welbekende games van Nintendo zullen speelbaar blijven. Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe en Fire Emblem: Three Houses zullen speelbaar zijn op de Switch Lite. De joy-cons kun je er niet af halen. Ga je een spel spelen die losse joy-cons vereist, dan dien je deze nog wel apart aan te schaffen. Ook zal het niet mogelijk zijn om de Switch Lite aan te sluiten op je TV. Een aansluiting voor het dock zul je moeten missen. Nintendo focust met deze console meer op de handheld gamers.

De Nintendo Switch Lite komt op 20 september 2019 uit. In de VS zal deze 200 dollar gaan kosten, maar de prijs voor de Benelux is helaas nog niet bekend.

Check ook

Games van Electronic Arts terug op Steam

Valve en Electronic Arts hebben de handen ineengeslagen. EA Games zullen weer beschikbaar …