Tijdens de E3 had Ubisoft het niet alleen maar over de nieuwe games, de uitbreidingen op bestaande games en de mobile games (wat wel een beetje de trend lijkt te zijn van deze E3). Men gaat ook een abonnementendienst op poten zetten. De dienst heet Uplay+ (of Uplay Plus) en gaat $14,99 per maand kosten. Voor die prijs krijg je toegang tot meer dan 100 spellen op de pc en Google Stadia.

Dit klinkt als een bekend fenomeen. EA heeft namelijk hetzelfde idee al live staan. Dit is de Origin dienst die in twee smaken te krijgen is. De Basic variant hiervan kost €3,99/maand. Hiermee kun je oudere spellen gewoon spelen en de nieuwste spellen maximaal 10 uur. Wil je langer spelen, dan moet je overstappen op de Premier variant. Deze kost €14,99/maand of €99,99/jaar. Dan krijg je (bijna) alle uitbreidingspakketten en mag je de nieuwste spellen meteen spelen, zonder limiet.

Nadat dit nieuws bekend gemaakt werd, kwam ook Square Enix met het bericht dat ze een abonnementendienst zouden gaan introduceren. De prijs van deze dienst is niet bekend gemaakt, maar het is weer een uitgever die met een dergelijke dienst komt. De lijst met bedrijven wordt zo steeds langer. Zoals eerder geschreven doet EA dit al, Sony, Microsoft en binnenkort Nintendo. De vraag is bijna: wie is de volgende?

Dit soort diensten hebben voor- en nadelen. Je hoeft de spellen niet los meer te kopen en niet te speuren naar de beste prijs voor een spel. Van de andere kant is het spel niet meer van jou. Loopt je abonnement af, dan kun je het spel niet meer spelen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Losse spellen of een abonnement?

Check ook

AMD onthult nieuwe processoren

AMD onthult vandaag een aantal nieuwe processoren voor verschillende doeleinden. Voor het …