Ken je dat hersenkrakend spelletje voor de Nintendo DS nog? Dr. Kawashima komt terug met een nieuwe versie van Brain Training. Vanaf 3 januari is het mogelijk om je hersenpan te laten testen en te laten trainen.

Nintendo had al in september aangekondigd dat er een nieuwe game in de Brain Training-serie kwam, maar dat was alleen voor Japan. Nu is ook naar buiten gebracht dat de game ook uitkomt in Europa. Inmiddels is er ook een video online gezet waarin gameplay wordt getoond.

In de video wordt aangegeven hoe de gebruik maakt van de hardware in de Nintendo Switch. Net zoals met de Nintendo DS zul je de handheld een kwartslag moeten draaien en op het scherm de antwoorden schrijven en tekenen. Niet alleen oude oefeningen zijn er te vinden. Nintendo heeft een speciale ‘Rock-Paper-Scissors’ mode toegevoegd. Ook een game waarin je telt hoeveel blokken, vogels of andere objecten zichtbaar zijn. Wil je iemand hiervoor uitdagen, dan is dat ook mogelijk. Geef de andere joy-con aan je tegenstander en speel tegen elkaar. Deze functie vereist dan wel dat je de duurdere ‘reguliere’ Nintendo Switch in je bezit hebt. Met de Nintendo Switch Lite gaat dit niet werken.

Vanaf 3 januari is de game beschikbaar. Koop je de fysieke variant, dan krijg je daar ook een stylus bij.

Check ook

Games van Electronic Arts terug op Steam

Valve en Electronic Arts hebben de handen ineengeslagen. EA Games zullen weer beschikbaar …