Onlangs werd bekend gemaakt dat de Game Mania 10 procent van hun winkels gaat sluiten in de komende twee jaar. DIt vertelde CEO Kris Lenaers in een interview met RetailTrends.

In de afgelopen vier jaar namen de Game Mania vestigingen al af met zo’n 10 procent. De CEO verwacht dat dit hetzelfde zal blijven in de komende twee jaar. De reden tot sluiting van de winkels is de snel digitaliserende markt en de snelle groei van de Game Mania Webshop. Het blijkt dat de webshop de omzet van 4 winkels draait.

Echter betekend het sluiten van deze winkels ook het openen van Game Mania concept stores. Een Game Mania concept store is een winkel met minder games maar meer ruimte voor evenementen. Momenteel kan je deze al vinden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht en Den Haag. Er staan nog minstens acht openingen van concept stores in de planning. Ook werd er onlangs een Game Mania Zone geopend in de Esports Game Arenda in Alphen aan den Rijn.

Hoeveel winkels er uiteindelijk over zullen blijven is tot dusver onbekend. Wel is duidelijk dat Game Mania een mix word van de webwinkel, concept stores, Game Mania Zones en een kleiner aantal reguliere winkels. Naar verwachting zal dit in grote steden zijn van wegen de financiële haalbaarheid.

Check ook

Al 5 miljoen levels gemaakt in Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 is net iets meer dan een maand uit maar er zijn nu al meer dan vijf mi…