Er is, zoals je misschien wel weet, een hele heisa ontstaan rond het Hongkong-incident en afgelopen weekend heeft Blizzard eindelijk gereageerd op de BoycottBlizzard zoals een van de tags op Twitter luidt.

J. Allen Brack, president van Blizzard, verdedigt de aanpak van Blizzard om straffen uit te delen aan spelers of casters wanneer livestreams van toernooien niet meer focussen op de game zelf. Politieke statements horen daar dus gewoon niet bij. Brack benadrukt ook dat de inhoud van het incident geen invloed had op de genomen beslissing.

Brack geeft wel toe dat Blizzard te snel handelde en de reactie vanuit de community gaf Blizzard een push om nog eens goed te kijken naar de procedure. Als gevolg daarvan werd beslist om blitzchung niet voor één jaar maar voor zes maanden te bannen. Hij krijt ook het prijzengeld dat hij gewonnen had, aangezien hij voor het incident wel gewoon speelde en dus eerlijk verdiende. De casters die het gesprek lieten overnemen, blijven 6 maanden geschorst.

Het blijft te raden of Blizzard hier mee goed doet. Het is inderdaad een compromis maar er wordt bijvoorbeeld nu ook al opgeroepen om tijdens BlizzCon een massale protestactie te houden.

Check ook

Review Fritz!Box 7590

Menig gamer in Nederland is er wel mee bekend; langzaam internet. Veelal wordt het ondersc…