Blizzard lijkt de controle over de gamecommunity verloren te zijn na het Hongkong-incident, waarbij Blizzard een Hearthstone-speler schorste nadat hij tijdens een live interview zijn steun uitte voor de protesten. Hoewel de meningen over de aanpak van Blizzard verdeeld zijn, levert het hele gebeuren het bedrijf vooral negatieve publiciteit op. Voorlopig lijkt er ook oplossing te zijn.

Na een walkout van werknemers en het vertrekken van een caster is nu nog een caster (Nathan “Admirable” Zamora) opgestapt. Ook heeft American University, een team dat deelnam aan een Hearthstone toernooi, zichzelf uit protest teruggetrokken. Eerder had het team tijdens een officiële livestream zijn steun betuigd aan Hongkong. Blizzard was er snel bij om het beeld naar iets anders te wijzigen, maar vervolgens werd het team niet verder gestraft. Daarmee lijkt Blizzard niet consequent op te treden en het is die “hypocrisie” die American University wil aankaarten.

Blizzard changes video during livestream

Intussen gaat ook de actie door om Mei van Overwatch tot symbool te maken van de protesten in Hongkong. Daar zijn intussen ook al betogers gespot die Mei in een of andere vorm meenemen tijdens hun betogingen en via Google wordt het personage nu ook al vaak gelinkt aan Hongkong. Sommigen hopen dat de aanpak van Blizzard op deze manier in hun gezicht ontploft, aangezien het zou kunnen dat China nu Mei zal verbieden en zo ook Overwatch, wat een gigantische invloed voor Blizzard in de regio.

Mei in Hong Kong Protest

Check ook

Review Fritz!Box 7590

Menig gamer in Nederland is er wel mee bekend; langzaam internet. Veelal wordt het ondersc…