Op HushHush.com, een soort Amazon voor miljonairs, staat een advertentie om een Battle Royale in het echt te spelen. Een of andere anonieme miljonair heeft het bericht geplaatst en is op zoek naar een ontwikkelaar die alles wil organiseren. Dat organiseren zou zo’n 6 weken in beslag nemen en daar staat een vergoeding van zo’n 52.000 euro tegenover.

Wat de battle royale match zelf betreft: die zou plaatsvinden op een privé-eiland en drie dagen duren. 100 random deelnemers worden uitgenodigd en de bedoeling is dat ze elke dag 12 uur spelen. Daarna is het kamperen geblazen om de volgende dag weer verder te gaan. Voor het evenement wordt een prijzenpot van zo’n 115.000 euro opzij gezet.

In de praktijk zullen deelnemers elkaar natuurlijk wel niet écht moeten afknallen. In plaats daarvan wordt het een grote Airsoft match, waarbij deelnemers speciale uitrusting dragen die kan detecteren wanneer ze geraakt zijn. Op die manier wordt er gestreden tot nog maar één speler over blijft en dus wint. Voor alle zekerheid zal ook medisch personeel aanwezig zijn voor als dat nodig is. Dit laatste zal wel gebeuren, aangezien 115.000 euro toch best een hoop geld is.

Wie geïnteresseerd is om dit evenement te organiseren, heeft nog tot 22 april tijd om zich aan te melden. Rond 10 mei wordt de ontwikkelaar gekozen.

Check ook

Review Fritz!Box 7590

Menig gamer in Nederland is er wel mee bekend; langzaam internet. Veelal wordt het ondersc…