GlitchingNet https://glitching.net All about tech and games Mon, 18 Nov 2019 07:08:23 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 https://i2.wp.com/glitching.net/wp-content/uploads/2019/03/logovierkant.png?fit=32%2C32&ssl=1 GlitchingNet https://glitching.net 32 32 159107290 Microsoft Flight Simulator heeft kwijlbare trailer https://glitching.net/games/sim/microsoft-flight-simulator-heeft-kwijlbare-trailer/ https://glitching.net/games/sim/microsoft-flight-simulator-heeft-kwijlbare-trailer/#respond Mon, 18 Nov 2019 14:02:20 +0000 https://glitching.net/?p=8593 Microsoft heeft een nieuwe trailer gelanceerd van Microsoft Flight Simulator. Daarbij blijkt nog maar eens hoe verschrikkelijk goed de game er uit ziet. Vergeet de emmer voor het kwijlen niet.. Ik hoor trouwens ook al ergens GPU’s huilen..

Het bericht Microsoft Flight Simulator heeft kwijlbare trailer verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Microsoft heeft een nieuwe trailer gelanceerd van Microsoft Flight Simulator. Daarbij blijkt nog maar eens hoe verschrikkelijk goed de game er uit ziet. Vergeet de emmer voor het kwijlen niet.. Ik hoor trouwens ook al ergens GPU’s huilen..

Het bericht Microsoft Flight Simulator heeft kwijlbare trailer verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/games/sim/microsoft-flight-simulator-heeft-kwijlbare-trailer/feed/ 0 8593
Minecraft Dungeons verschijnt in april 2020 https://glitching.net/games/platform/minecraft-dungeons-verschijnt-in-april-2020/ https://glitching.net/games/platform/minecraft-dungeons-verschijnt-in-april-2020/#respond Mon, 18 Nov 2019 11:58:43 +0000 https://glitching.net/?p=8589 Microsoft heeft een nieuwe trailer gelanceerd van Minecraft Dungeons, een co-op Minecraft dungeon crawler. Daar bleef het echter niet bij, want ook werd aangekondigd dat de game in april 2020 zal verschijnen.

Het bericht Minecraft Dungeons verschijnt in april 2020 verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Microsoft heeft een nieuwe trailer gelanceerd van Minecraft Dungeons, een co-op Minecraft dungeon crawler. Daar bleef het echter niet bij, want ook werd aangekondigd dat de game in april 2020 zal verschijnen.

Het bericht Minecraft Dungeons verschijnt in april 2020 verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/games/platform/minecraft-dungeons-verschijnt-in-april-2020/feed/ 0 8589
Airplane Mode is een game waarbij je uren niks doet https://glitching.net/games/sim/airplane-mode-is-een-game-waarbij-je-uren-niks-doet/ https://glitching.net/games/sim/airplane-mode-is-een-game-waarbij-je-uren-niks-doet/#respond Mon, 18 Nov 2019 07:44:02 +0000 https://glitching.net/?p=8586 In 2020 komt Airplane Mode uit, een indie game die probeert om een vlucht van 6 uur over de Atlantische Oceaan zo goed mogelijk en in real-time te simuleren. Van het opstijgen tot de landing en al wat daartussen zit, van het vreten van die smakeloze maaltijd tot het bekijken van een film, en het …

Het bericht Airplane Mode is een game waarbij je uren niks doet verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
In 2020 komt Airplane Mode uit, een indie game die probeert om een vlucht van 6 uur over de Atlantische Oceaan zo goed mogelijk en in real-time te simuleren. Van het opstijgen tot de landing en al wat daartussen zit, van het vreten van die smakeloze maaltijd tot het bekijken van een film, en het dromerig naar buiten kijken vanaf je stoel aan het raam. Elke keer als je de game speelt, zal de vlucht ook anders verlopen, denk aan een huilende baby of een donderstorm.

Intussen is het een beetje de vraag of Airplane Mode ooit wel echt zal verschijnen. De officiële trailer is inmiddels niet meer te bekijken op YouTube (re-upload hieronder) en de website van de game is ook offline, de Steam pagina is er nog wel.

Het bericht Airplane Mode is een game waarbij je uren niks doet verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/games/sim/airplane-mode-is-een-game-waarbij-je-uren-niks-doet/feed/ 0 8586
Seagate introduceert Firecuda 520-SSD en Gaming Dock https://glitching.net/gametech/pc/seagate-introduceert-firecuda-520-ssd-en-gaming-dock/ https://glitching.net/gametech/pc/seagate-introduceert-firecuda-520-ssd-en-gaming-dock/#respond Wed, 13 Nov 2019 09:57:23 +0000 https://glitching.net/?p=8576 Seagate komt met de FireCuda 520, een nieuwe m.2-ssd met pci-express 4.0. Daarnaast brengt Seagate de Gaming Dock op de markt; een externe harde schijf met ingebouwd dock en een slot voor een m.2-ssd. De Gaming Dock heeft een 3,5″-harde schijf van 4 TB, maar de opslag kan nog uitgebreid worden met een m.2-schijf. Het …

Het bericht Seagate introduceert Firecuda 520-SSD en Gaming Dock verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Seagate komt met de FireCuda 520, een nieuwe m.2-ssd met pci-express 4.0. Daarnaast brengt Seagate de Gaming Dock op de markt; een externe harde schijf met ingebouwd dock en een slot voor een m.2-ssd. De Gaming Dock heeft een 3,5″-harde schijf van 4 TB, maar de opslag kan nog uitgebreid worden met een m.2-schijf. Het slot ondersteunt pcie 3.0- nvme-ssd’s. Naast de opslag fungeert hij als een Thunderbolt 3-dock. Achterop is een extra Thunderbolt 3-poort te vinden, met daarnaast displayport 1.4, een ethernet-aansluiting, audiopoorten en 5x usb 3.1 gen2. Daarnaast komt de FireCuda 520-ssd uit. Dit is een pcie 4.0-schijf in de m.2 2280-formfactor. Seagate garandeert compatibiliteit met nieuwe AMD-producten, maar ook pcie 3.0. Hij komt beschikbaar in 500 GB, 1 TB of 2 TB en komt met vijf jaar garantie.

Voor de Gaming Dock wordt in Nederland € 399,99 gevraagd, maar in België drie tientjes meer. De FireCuda 520 begint bij € 159,90 voor 500 GB. Het model met 1 TB gaat € 319,90 kosten en 2 TB € 519,90. Seagate gaat zich steeds meer richten op de gamingmarkt en brengt hiervoor hoge kwaliteit producten uit.

Het bericht Seagate introduceert Firecuda 520-SSD en Gaming Dock verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/gametech/pc/seagate-introduceert-firecuda-520-ssd-en-gaming-dock/feed/ 0 8576
Jumanji: The Video Game dropt launch trailer https://glitching.net/video/trailers/jumanji-the-video-game-dropt-launch-trailer/ https://glitching.net/video/trailers/jumanji-the-video-game-dropt-launch-trailer/#respond Mon, 11 Nov 2019 11:55:18 +0000 https://glitching.net/?p=8565 Jumanji, je houdt er van of niet. Enkele jaren geleden verscheen er een versie met onder andere The Rock en Jack Black in de hoofdrollen en binnenkort verschijnt er een sequel op die film. Bovendien is er ook een game gemaakt rond de nieuwe films met de toepasselijke naam Jumanji: The Video Game. Die game …

Het bericht Jumanji: The Video Game dropt launch trailer verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Jumanji, je houdt er van of niet. Enkele jaren geleden verscheen er een versie met onder andere The Rock en Jack Black in de hoofdrollen en binnenkort verschijnt er een sequel op die film. Bovendien is er ook een game gemaakt rond de nieuwe films met de toepasselijke naam Jumanji: The Video Game. Die game is vanaf nu verkrijgbaar op PS4, Xbox One, Switch en pc.

Het bericht Jumanji: The Video Game dropt launch trailer verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/video/trailers/jumanji-the-video-game-dropt-launch-trailer/feed/ 0 8565
‘Death Stranding update’ uitgegooid voor Days Gone https://glitching.net/games/action/death-stranding-update-uitgegooid-voor-days-gone/ https://glitching.net/games/action/death-stranding-update-uitgegooid-voor-days-gone/#respond Mon, 11 Nov 2019 08:27:02 +0000 https://glitching.net/?p=8562 Days Gone en Death Stranding hebben weinig gemeen, behalve de USA en nog wat apocalyptische kenmerken. Dat hield Bend Studios echter niet tegen om een update aan de game Days Gone toe te voegen. In de nieuwe patch wordt een BB POD benzinetank toegevoegd aan de game, wat misschien een beetje creepy is.. With the …

Het bericht ‘Death Stranding update’ uitgegooid voor Days Gone verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Days Gone en Death Stranding hebben weinig gemeen, behalve de USA en nog wat apocalyptische kenmerken. Dat hield Bend Studios echter niet tegen om een update aan de game Days Gone toe te voegen. In de nieuwe patch wordt een BB POD benzinetank toegevoegd aan de game, wat misschien een beetje creepy is..

Het bericht ‘Death Stranding update’ uitgegooid voor Days Gone verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/games/action/death-stranding-update-uitgegooid-voor-days-gone/feed/ 0 8562
NZXT Aer headsets, mixer en stand aangekondigd https://glitching.net/gametech/gadgets/nzxt-aer-headsets-mixer-en-stand-aangekondigd/ https://glitching.net/gametech/gadgets/nzxt-aer-headsets-mixer-en-stand-aangekondigd/#respond Mon, 11 Nov 2019 08:25:48 +0000 https://glitching.net/?p=8568 NZXT, de fabrikant van behuizingen en koeling, gaat zich ook met audio bezig houden. De eerste stap hierin lijkt de nieuwe NZXT Aer headsets te zijn. De NZXT Aer headsets komen in twee varianten: met gesloten oorschelpen en met een open ontwerp heeft. Daarnaast komen ook de MXER en de STND tegelijk als accessoires beschikbaar. …

Het bericht NZXT Aer headsets, mixer en stand aangekondigd verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
NZXT, de fabrikant van behuizingen en koeling, gaat zich ook met audio bezig houden. De eerste stap hierin lijkt de nieuwe NZXT Aer headsets te zijn. De NZXT Aer headsets komen in twee varianten: met gesloten oorschelpen en met een open ontwerp heeft. Daarnaast komen ook de MXER en de STND tegelijk als accessoires beschikbaar.

De Aer headsets hebben een symmetrisch en modulair ontwerp, wat betekent dat de kabel en microfoon losgehaald kunnen worden en van kant om te wisselen zijn. Drivers van 40 millimeter groot moeten een vol geluid verzorgen. Bij de open variant spreekt NZXT van een breed geluidsbeeld, waar de gesloten versie betere isolatie moet bieden.

NZXT Aer, MIXR, STND

De NZXT Aer headsets hebben een gewicht van ongeveer 291 gram en zijn via standaard 3,5mm-jack of usb-kabel met je device te verbinden, waardoor hij met zowel consoles als pc’s werkt. De dichte variant komt er in zwart, wit en paars, terwijl de NZXT Aer Open alleen in het zwart of wit te krijgen zal zijn.

Naast de NZXT Aer headsets komt NZXT dus ook met de MXER en de STND, een compacte audiocontroller en een standaard voor je nieuwe headset. Wanneer deze samen gebruikt worden schakelt de mixer de audio van je pc automatisch naar het juiste apparaat wanneer de koptelefoon van de standaard wordt gehaald en andersom. De MXER komt er alleen in het zwart; de STND krijgt daarnaast ook een witte uitvoering.

Wanneer NZXT’s audioproducten exact verkrijgbaar zullen zijn maakte het bedrijf nog niet bekend. Binnenkort moeten de pre-orders open gaan; je kunt zich op de site van het bedrijf aanmelden om een seintje te krijgen wanneer dat het geval is. De Aer-hoofdtelefoons zullen $129 gaan kosten. Voor de MXER vraagt het bedrijf $99 en de STND moet $49 opleveren.

NZXT Aer Closed Black NZXT Aer Open White NZXT Aer Closed White

Het bericht NZXT Aer headsets, mixer en stand aangekondigd verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/gametech/gadgets/nzxt-aer-headsets-mixer-en-stand-aangekondigd/feed/ 0 8568
AMD onthult nieuwe processoren https://glitching.net/gametech/pc/amd-onthult-nieuwe-processoren/ https://glitching.net/gametech/pc/amd-onthult-nieuwe-processoren/#respond Thu, 07 Nov 2019 14:00:47 +0000 https://glitching.net/?p=8540 AMD onthult vandaag een aantal nieuwe processoren voor verschillende doeleinden. Voor het gewone platform is dit de Ryzen 9 3950X en voor het Threadripper platform zijn dit de TR3960X en de TR3970X. Als laatste is er een nieuwe budget processor : de Athlon 3000G. Deze moet op termijn de Athlon 200GE gaan vervangen. Het nieuwe …

Het bericht AMD onthult nieuwe processoren verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
AMD onthult vandaag een aantal nieuwe processoren voor verschillende doeleinden. Voor het gewone platform is dit de Ryzen 9 3950X en voor het Threadripper platform zijn dit de TR3960X en de TR3970X. Als laatste is er een nieuwe budget processor : de Athlon 3000G. Deze moet op termijn de Athlon 200GE gaan vervangen.

Het nieuwe topmodel voor de mainstream desktop-markt: Ryzen 9 3950X

Van de 3950X was al bekend dat hij er zou komen en nu is er dus meer informatie. De processor bevat 16 cores met in totaal 32 threads. De case clock van de processor ligt op 3.5 GHz, terwijl de boost clock op 4.7 GHz zou moeten liggen. Of dit ook gehaald wordt, is de vraag gezien het verleden met de boost clocks. De processor heeft 72MB Level 2 + 3 cache geheugen tot zijn beschikking. Het TDP ligt op 105 Watt, wat eigenlijk best mee valt. De processor kan op elk X570 bord geprikt worden. Andere borden zullen wellicht ook werken, maar dit zal zeker niet optimaal zijn. Overigens raadt AMD wel aan dat er minimaal gebruik wordt gemaakt van een 280mm AIO waterkoeler om de processor koel te houden.

 

Deze processor is een waar prestatie kanon als we de benchmarks mogen geloven. In single-core applicaties is hij niet al teveel sneller dan de veel goedkopere 3900X, maar wanneer we gaan kijken naar applicaties die gebruik kunnen maken van alle cores dan zien we dat de verschillen met Intel echt gemaakt zijn. Ten opzichte van de snelste Intel Desktop processor is de 3950X tot 79% sneller in Cinebench R20, tot 46% sneller in DaVinci en tot 42% sneller in Adobe Premiere. Dit lijkt dit echt een smaakmaker te zijn voor content creators.

Voor gamers lijkt deze processor wat minder geschikt. De resultaten die hierboven staan zijn getest op 1080p in high setting. Welke kaart gebruikt is, laat men achterwege. De 3950X is marginaal sneller dan een 9900K maar het prijsverschil is vrij fors. Hij is dus alleen aan te raden als je voornamelijk content maakt en daarnaast nog af en toe een spelletje wilt spelen.

Men zet deze processor recht tegenover de Core i9 9920X van Intel,  die een prijskaartje heeft van $1199,- De 3950X moet echter “maar” $749,- gaan kosten. Nog een hoop geld, maar wel flink goedkoper dan de Intel tegenhanger. De processor ligt vanaf 25 november in de winkels.

Een nieuwe budget CPU: De Athlon 3000G

Ook komt AMD met een nieuwe budget processor op de markt: de Athlon 3000G. Dit is de regelrechte opvolger van de 200GE van de vorige generatie. De processor heeft 2 cores en 4 thread en is standaard geklokt op 3.5 GHz. Hij is in het bezit van Radeon Vega 3 Graphics, geklokt op 1.1 GHz. Dit is 100 MHz hoger dan op de 200GE. Het TDP is hetzelfde gebleven: 35 Watt. Dit zou zelfs passief te koelen moeten zijn. Prestaties ten opzichte van de Intel tegenhanger zouden tot 25% zijn in applicaties zoals PCMark 10 en Cinebench 1T. Gaming prestaties zouden ook bijna verdubbeld zijn, maar de benchmarks die door AMD zijn uitgevoerd zijn gedaan op 720p. Het is natuurlijk echt interessant als de verschillen zichtbaar zouden zijn in 1080p.

Wat wel de moeite van het vermelden waard is, is dat de 3000G over te klokken is. Zo kun je nog meer performance uit de processor halen dan er al in zit. Bij Photoshop is er een verschil te merken tot 9%, bij PCMark zelfs tot 85%. Natuurlijk is het interessant om te zien hoe ver de processor overgeklokt kan worden. Houd deze site in de gaten, want er bestaat een grote kans dat we dit gaan testen…

De processor is vanaf 19 november te koop met een vanaf prijs van $49,-. Dit is ietsjes goedkoper dan de G5400 van Intel. Een leuke processor voor een pc die gebruikt wordt voor internetten, mailen, kantoortoepassingen en eenvoudige spelletjes.

Voor de echte liefhebbers van snelheid: De nieuwe Threadripper TR3-serie

Als laatste zijn daar de krachtpatsers van AMD: de nieuwe Threadripper processoren. Deze hebben de namen TR3960X en TR3970X meegekregen. De TR3960X heeft 24 cores en 48 threads, een base clock van 3.8 GHz en een boost clock van 4.5 GHz. Ten slotte heeft deze CPU de beschikking over 140MB cache. De TR3970X heeft maar liefst 32 cores en 64 threads, een iets lagere base clock van 3.7 GHz maar wel de boost clock van 4.5 GHz en 144 MB cache geheugen. Het TDP van de processoren is hetzelfde: 280 Watt. De processoren zijn gebaseerd op de 7nm “Zen2” architectuur en hebben alle eigenschappen van de 3e generatie Ryzen processoren, waaronder PCIe 4.0. Wat wel anders is is het socket waar de CPU gebruik van maakt. Dit is niet meer het TR4 voetje maar het nieuwe sTRX4 socket. Deze switch was nodig omdat er meer bandbreedte nodig was tussen de chipset en de processor. Ook voor toekomstige projecten was het nodig om een ander socket te gebruiken. Wat deze projecten dan zijn wilde AMD nog niet uit de doeken doen.

Er wordt tevens gebruik gemaakt van een nieuwe chipset: de AMD TRX40 chipset. Deze moet er voor zorgen dat er nog meer connectiviteit mogelijk is. In combinatie met een nieuwe Threadripper processor zijn er in totaal 88 PCIe 4.0 lanes te gebruiken: 64 van de processor (waarvan 8 gereserveerd zijn voor de communicatie tussen de processor en de chipset) en 24 van de chipset (waarvan er 8 gereserveerd zijn voor de chipset zelf.) Er blijven dan 72 lanes over die vrij te gebruiken zijn. Over de lanes tussen de processor en chipset: bij de vorige generatie waren dit 4 PCIe 3.0 lanes. Dit zijn nu dus 8 PCIe 4.0 lanes, waardoor de bandbreedte 4x zo hoog ligt.

De prestatieverschillen met de 9980XE zijn aanzienlijk. Kijken we naar de Unreal Engine dan kan het verschil met de 3960X al tot 31% bedragen. De 3970X is nog iets beter, maar niet veel. Anders is dit bij Premiere CC. De 3960X is tot 22% sneller en de 3970X is maar liefst tot 47% sneller.  Helaas staan er geen absolute aantallen bij, wat de scores van de benchmarks een beetje vertekenen natuurlijk.

De Threadripper processoren zijn vanaf 25 November in de winkels te krijgen. De TR3960X heeft een adviesprijs van $1399,- terwijl de TR3970X een adviesprijs heeft van $1999,-. Houd er wel rekening mee dat je ook een nieuw bord nodig gaat hebben wat de prijs van een upgrade nog aanzienlijk hoger maakt.

Overzicht

Processor Socket Cores/Threads Kloksnelheid (GHz) Cache (Totaal) TDP Adviesprijs Beschikbaar vanaf
Ryzen Threadripper TR3970X sTRX4 32/64 3,7 / 4,5 144MB 280W $ 1999 25-11-2019
Ryzen Threadripper TR3960X sTRX4 24/48 3,8 / 4,8 140MB 280W $ 1399 25-11-2019
Ryzen 9 3950X AM4 16/32 3,5 / 4,7 72MB 105W $ 749 25-11-2019
Ryzen 9 3900X AM4 12/24 3,8 / 4,6 70MB 105W $ 499 Al beschikbaar
Ryzen 7 3800X AM4 8/16 3,9 / 4,5 36MB 105W $ 399 Al beschikbaar
Ryzen 7 3700X AM4 8/16 3,6 / 4,4 36MB 65W $ 329 Al beschikbaar
Ryzen 5 3600X AM4 6/12 3,8 / 4,4 35MB 65W $ 249 Al beschikbaar
Ryzen 5 3600 AM4 6/12 3,6 / 4,2 35MB 65W $ 199 Al beschikbaar
Ryzen 5 3400G AM4 4/8 3,7 / 4,2 6MB 65W $ 149 Al beschikbaar
Ryzen 3 3200G AM4 4/4 3,6 / 4,0 6MB 65W $ 99 Al beschikbaar
Athlon 3000G AM4 2/4 3,5 / 3,5 5MB 35W $ 49 19-11-2019

Het bericht AMD onthult nieuwe processoren verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/gametech/pc/amd-onthult-nieuwe-processoren/feed/ 0 8540
The Lord of the Rings: Adventure Card Game gelanceerd voor consoles https://glitching.net/video/trailers/the-lord-of-the-rings-adventure-card-game-gelanceerd-voor-consoles/ https://glitching.net/video/trailers/the-lord-of-the-rings-adventure-card-game-gelanceerd-voor-consoles/#respond Wed, 06 Nov 2019 13:35:49 +0000 https://glitching.net/?p=8536 The Lord of the Rings: Adventure Card Game, dat enkele maanden geleden al voor pc verscheen, is er nu ook voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch. De launch trailer is hieronder te bewonderen.

Het bericht The Lord of the Rings: Adventure Card Game gelanceerd voor consoles verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
The Lord of the Rings: Adventure Card Game, dat enkele maanden geleden al voor pc verscheen, is er nu ook voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch. De launch trailer is hieronder te bewonderen.

Het bericht The Lord of the Rings: Adventure Card Game gelanceerd voor consoles verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/video/trailers/the-lord-of-the-rings-adventure-card-game-gelanceerd-voor-consoles/feed/ 0 8536
Steam Library nu weer supersexy https://glitching.net/gametech/pc/steam-library-nu-weer-supersexy/ https://glitching.net/gametech/pc/steam-library-nu-weer-supersexy/#respond Mon, 04 Nov 2019 09:45:55 +0000 https://glitching.net/?p=8525 Steam Library, de bibliotheek van Steam, heeft een supersexy update gekregen. Valve was al meer dan een maand een aantal nieuwe features aan het testen, maar nu is de nieuwe bibliotheek uit béta en dus voor iedereen beschikbaar. De look is aangepast, maar er zijn ook een aantal updates toegevoegd, die gamers een beter overzicht …

Het bericht Steam Library nu weer supersexy verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
Steam Library, de bibliotheek van Steam, heeft een supersexy update gekregen. Valve was al meer dan een maand een aantal nieuwe features aan het testen, maar nu is de nieuwe bibliotheek uit béta en dus voor iedereen beschikbaar. De look is aangepast, maar er zijn ook een aantal updates toegevoegd, die gamers een beter overzicht moeten geven op hun games. Zo moet het bijvoorbeeld gemakkelijker worden om in-game events te ontdekken en kan je automatisch categoriseren.

Het bericht Steam Library nu weer supersexy verscheen eerst op GlitchingNet.

]]>
https://glitching.net/gametech/pc/steam-library-nu-weer-supersexy/feed/ 0 8525